16 Ocak 2016 Cumartesi

Mark Knopfler Tracker Double LP



Şahsen Mark Knopfler'ı ilk Dire Straits günlerinden bu yana dinler ve albümlerini alırım. Dire Straits tarih sayfalarında yerini aldıktan sonra sanatçının her yaptığı solo albüm genellikle Dire Straits'den Mark Knopfler'ın albümü olarak büyük bir kesimce değerlendirildi ki bende bu tarz düşünenlerdendim. Fakat son iki albümde kulakla hissedilir bir tarz sanatçı oturtmaya başladı ve 2015 yılına geldiğimizde Tracker albümü raflarda yerini aldı. Albümü gecikmeli de olsa büyük bir merakla aldım ve pikabımın platosuna heyecanla koyarak birkaç kez dinledim.

Albümdeki parçalardan bahsetmeden önce şunu açıkça belirtmem gerek ki sanatçı artık kendine ait bir tarz oturtmuş durumda ve albüm için artık Dire Straits'ten Mark Knopfler'ın albümü tanımlaması tamamen haksızlık olur. Bu albüm tam bir Mark Knopfler albümü.

Albüme gelecek olursak, 2012'de yayımladığı Privateering albümü üstüne daha da fazla şeyler eklemiş. Bu albümde de yine Celtic, caz ve country tınıları çok ustaca rock müzikle harmanlanmış ki zaten bu tarz müzik Mark Knopfler'a özgü artık onun tarzı kanımca.

Bu albümde sanatçıya klavyeler ve geri vokalde Guy Fletcher eşlik ediyor ki sanatçının diğer albümlerinde de kendisini görmekteyiz.John McCusker ki Privateering'te de sanatçıya eşlik etmişti, bu albümde de var.



Tam kadro alttadır:

Mark Knopfler – vocals, guitars
Guy Fletcher – keyboards, vocals
Bruce Molsky – fiddle, rhythm guitar, banjo
John McCusker – fiddle, cittern
Mike McGoldrick – whistle, wooden flute
Phil Cunningham – accordion
Glenn Worf – bass
Ian Thomas – drums
Nigel Hitchcock – saxophone
Tom Walsh – trumpet

Ruth Moody – vocals

Ve gelelim albümün akışına, öncelikle değinmem gerek, albümde sakin, dingin bir yapıda ve özellikle gece özellikle dış seslerin minimuma indiği 21:30 sonrası dinlerseniz daha zevk alacaksınızdır.

Side A:

1.            "Laughs and Jokes and Drinks and Smokes"       6:40
2.            "Basil"  5:45
3.            "River Towns"  6:17

Side B:

4.            "Skydiver"          4:38
5.            "Mighty Man"  5:55
6.            "Broken Bones"               5:30

Side C:

7.            "Long Cool Girl"               5:06
8.            "Lights of Taormina"      6:09
9.            "Silver Eagle"     5:02

Side D:

10.          "Beryl"                 3:11
11.          "Wherever I Go" (Featuring Ruth Moody)

Albümde sanatçı her parçada minik hikayeler anlatıyor ve kendinizi daha ilk şarkıdan anlatılan hikayelerin içinde hissediyorsunuz. Tabii parçalardaki gitar partisyonlarına ustanın harika yorumları için kulak vermeniz tavsiye olunur. Yine caz ile süslü parçalarda Nigel HitchcockUn saksafonuna kulak kabartın derim.

Albüm bir bütün olarak güzel ama illa ki en sevdiğin parçalar ne derseniz; Lights Of Taormina, Silver Eagle, Beryl ve Wherever I Go derim.

Double albüm olarak gelen bu albümde analog yapılan kayıdın master'ı Chriss Bellman tarafından Bernie Grudman Mastering'te yapılmış ve plakların baskısı çok çok güzel ve detaylı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...