2 Ocak 2018 Salı

Benny Andersson - Piano Double LP



Yaşı benim gibi az buçuk kemale eren müzik severler Benny Anndersson deyince sanırım hemen unutulmaz grup ABBA ' yı anımsayacaktır. Benny Andersson ABB' da Björn Ulveus ile birlikte harika parçalara imza atmış idi. Tabii ki usta müzisyenin tüm hayatı ABBA değil idi.

Bunun öncesi ve sonrası oldu. ABBA'dan önce Hep Stars günleri sonrasında Björn Ulveus ile ikili çalışmaları ve ABBA sonrası yine ortaya koyduğu Chess ve Mamma Mia gibi yıllarca oynayan müzikaller. Sonrasında kurduğu Benny Andersson Orchestre (BAO ) ile yaptığı albümler ve daima oya gibi işlenen müzik.


İşte usta besteci bu kez müzik kariyerinden güzel seçkilerle Deutsche Grammophon 'dan Piano adlı klasik albümünü geçtiğimiz yılın son çeyreğinde çıkardı ve hatta aralık ayında albümün plak formatı yayınlandı. Tahmin edeceğiniz üzere albüm çok güzel eleştiriler aldı.

Piano albümünde sakın olaki ABB repertuarı ummayın, dediğim üzere sanatçı ABBA'da dahil tüm kariyerinden bir seçki sunuyor bizlere. Seçimler çok güzel, Andersson'un piyanosu ise kulaklarda hoş bir tını bırakıyor dinlerken, dingin sakin ve güzel bir albüm.

Dileyenler spotify'dan ve benzeri dijital platformlardan dinleyebilir ya da Amazon'dan sipariş edilebilir. Türkiye'de ise boşa aramayın, nedense ülkemizde yabancı plak firmaları buradaki kaliteli dinleyiciyi pek sallamadığı için, pek çok çıkmayan albüm gibi bu da çıkmadı.


Albümdeki parçalar:

1. I Let The Music Speak
2. You And I
3. Aldrig
4. Thank You For The Music
5. Stockholm By Night
6. Chess
7. The Day Before You Came
8. Someone Else’s Story
9. Midnattsdans
10. Målarskolan
11. I Wonder (Departure)
12. Embassy Lament
13. Anthem
14. My Love, My Life
15. Mountain Duet
16. Flickornas rum
17. Efter regnet
18. Tröstevisa
19. En skrift i snön
20. Happy New Year
21. I gott bevar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...