12 Mayıs 2009 Salı

The Genius of Coleman Hawkins LP


Caz müzikte saksafonun yeri bir başkadır bence ve bu alanda çok başarılı destansı sanatçılar içinde hemen Ben Webster, Lester Young, John Coltrane, Wayne Shorter sayılabilir ki hepsinin yorumları birbirinden güzeldir. Fakat bende Coleman Hawkins'in farklı bir yeri vardır, çok ama çok iyi bir tenor saksafonist idi.

The Genius of Coleman Hawkins albümü Ekim 1957'de Los Angeles'ta kaydedilmiştirt. O zamanlarda Verve Music ile cazda çığır açan Norman Granz'in prodüktörlüğünde yapılmıştır. Albüm kaydedildiğinde 51 yaşında olan ustanın o yıl 35 inci sanat yılıydı.

Albümde yer alan müzisyenler:

Coleman Hawkins (tenor saksafon);

Oscar Peterson (piyano);

Ray Brown (bas);

Herb Ellis (gitar);

Alvin Stoller (davul)

Lester Young ve Coleman Hawkins'in farklı sitilleri arasındaki sürtüşme bu kayıtla sona ermiştir. Jazz At The Philharmonic konserleri sırasında iki sanatçı aynı sahneyi paylaşmış ve bunu takiben Verve firması ritim grubu ve "HAWK" ı stüdyoda bir araya getirmişlerdir. Sanatçı ilk tenor saksafonisttir kafasındaki müziği icra ettiği müziğe yansıtan.

Parçalar

1.I'll Never Be the Same

2. You're Blase

3. I Wished On The Moon

4. How Long Has This Been Going On

5. Like Someone in Love

6. My Melancholy Baby

7. Ill Wind

8. In A Mellow Tone

9. There's No You

10. The World Is Waiting For The Sunrise

11. Somebody Loves Me

12. Blues for Rene


Bendeki kopya bir Speakers Corner 180 gr baskısı, sizlere sanatçının albümlerini kaliteli yorumlarını duymak için edinmenizi öneririm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...