14 Mayıs 2010 Cuma

John Coltrane - Soultrane LP


1957 John Coltrane için bir dönüm noktasıydı. Miles Davis ve diğerleri ile yaptığı daha önceki kayıtlarında kulağa hoş gelen performanslar sergilemişti ,ama bu albümün kaydı için 1958 Şubat'ın da stüdyoya girdiğinde , bir hard bop saksofoncusu olmaktan caz dünyasındaki en yenilikçi müzisyenlerden biri olmaya yöneldi. Bu albümdeki beş parçada da tarzı sağlam ve yepyeni fikirlerle dolu bir sound yakalamıştır.

Artan bir yoğunlukta çalar ve ritim kısmı ise daima swing yapar. Ekip Tadd Damerons'un Good Bait akıcı orta tempoda parçasıyla başlangıç yapmakta albümde, sonrasında Coltrane Bill Eckstine'ın I Want To Talk About You adlı parçasını yorumlar, bu albümde ilk kez bu parçayı çalar. Yorum mükemmel ve övülesidir ama sonrasında yapılan canlı kayıtlardaki ihtirastan yoksundur.

Kapanış öncesi alto saksafonist Ernie Henry için yazılan Theme For Ernie gelir ve son parça ise Irving Berlin'in Russian Lullaby'ının farklı bir yorumudur.

Evet bu albüm belki Blue Train seviyesinde bir baş yapıt olmasa da, Coltrane'in Prestige'de yaptığı en iyi çalışmalardan biridir

Parçalar:

Side-1

1. Good Bait 12:04



2. I Want To Talk About You 10:50

Side-2


1. You Say You Care 6:13


2. Theme For Ernie 4:53 $0.99


3. Russian Lullaby



Ekip:

John Coltrane: Tenor saksafon
Red Garland: Piyano
Paul Chambers:Bas
Arthur Taylor: Davul

Altta albümden I Want To Talk About You....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...