1 Ekim 2010 Cuma

Modern Talking - The 1st Album LP


Müzik dergimizin yeni sayısında sizlere detaylı bir Modern Talking makalesi hazırlamıştım. Blogta da grubun albümlerini tanıtarak tam bir bilgi vermek istedim.

The 1st Album, Modern Talking grubunun 1 Nisan 1985’te raflarda yerini alan ilk albümüdür. Bu albümden You’re My Heart, You’re My Soul ve You Can Win If You Want adlı tekliler de yayımlanmıştır.

Hem tekliler ve hem de albüm ilgili listelerde hızla bir numaraya yükselmişlerdir.

Albüm Hansa Records tarafından yayımlanmış ve dağıtımı Ariola ( sonraları BMG-Ariola ) tarafından yapılmıştır

Albüm Almanya’da 1 ay liste başı kalmış ve toplamda 43 hafta listede kalmıştır. Yaptığı satışla Almanya’da platin plak alna albümün çıkan teklileri de altın plaka kazanmışlardır. Albüm ayrıca İngiltere ve İrlanda hariç tüm Avrupa’da Türkiye dahil pek çok ülkede bir numara olmuştur.

Bu albümde solo vokaller daha sonraki tüm albümlerde olacağı üzere Thomas Anders tarafından yapılmıştır. Albümde sadece A-3’ te yer alan "There’s Too Much Blue In Missing You", adlı parçada solo vokal Dieter Bohlen’e aittir ki bu parça Dieter Bohlen’in grup albümlerinde yaptığı tek solo vokaldir. Parça genel olarak albümdeki diğer parçalardan farklı bir tatta olup birkaç yıl sonra sanatçının solo projesi olacak Blue System’in bir yerde ilk denemesidir.Bu parçada grubun geleneksel vokallerde yer alan High-Pitch voice okumaları yer almaz.

Bu albümde yer alan parçalarda söz ve müzik diğer albümlerde olacağı üzere Dieter Bohlen’e aittir. Sadece Do You Wanna ‘da sözler Marrty Applegate tarafından yazılmıştır.Aslında çok güzel bir çalışma olsa da hiç bir zaman teklisi yayımlanmamış ama radyolarda çok dönmüştür.

Albümde 1983-84 döneminde Dieter Bohlen’in solo olarak ve Ryan Simmons ve Steve Benson takma adları ile okuduğu The Night Is Yours, The Night Is Mine ve Luck Guy parçaları farklı bir aranje ile yer alır.

Grup o güne dek Standard olarak kullanılmak üzere denenmemiş bir sound ile bu albümü hazırlar, burada temel nakaratlarda yer alan ve High Pitch Voice denen ince sesli kısımlardır. Bu kısımlar Dieter Bohlen ve grubun 2000 yılı sonuna dek stüdyo müzisyenleri olacak olan Rolf Köhler, Detlef Wiedeke, Michael Scholz tarafından stüdyoda özel 

olarak bu ve sonraki her albümde okunur.

Grubun bu albümde müziğini akıcı ritme dayana klavyelerin ön plana çıktığı bir disko-pop çalışması olarak niteleyebiliriz.

Albüm 1985 yılına damgasını vurmuş bir disko klasiğidir.
Parçalar:
  1. "You're My Heart, You're My Soul" — 5:36
  2. "You Can Win If You Want" — 3:53
  3. "There's Too Much Blue In Missing You" — 4:41
  4. "Diamonds Never Made a Lady" — 4:05
  5. "The Night Is Yours - The Night Is Mine" — 5:32
  6. "Do You Wanna" — 4:24
  7. "Lucky Guy" — 3:31
  8. "One In a Million" — 3:43
  9. "Bells of Paris" — 4:16

Altta orta Avrupa'da 1985'te listelerdeki durumu gösteri tablo

Listeler (1985) Çıktığı Nokta Listede kaldığı hafta
Germany 1 43
Sweden 12 10
Norway 5 20
Switzerland 2 32
Austria 2 32

modern talking - you\ re my heart,you\ re my soul

Solo Vokaller: Thomas Anders
High-Pitch voices: Rolf Köhler, Detlef Wiedeke, Michael Scholz
Gitar: Dieter Bohlen, Detlef Wiedeke
Klavyeler: Dieter Bohlen, Michael Scholz, Rolf Köhler
Besteler: Dieter Bohlen
Co-Prodüktör: Louis Rodrigez

Altta You Can Win If You Want videosu...


Modern Talking- You can win if you want - MyVideo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...