28 Kasım 2010 Pazar

Everybody Digs Bill Evans 180 Gr LP

Everybody Digs Bill Evans sanatçının 1958 yılında yayımlanan ikinci çalışmasıdır. Albüm ilk albümünden 2,5 yıl sonra çıkar her ne kadar prodüktörü daha erken çıkarması için sanatçıyı desteklese de.

Albüm kapağı sanatçı hakkındaki ünlü ustaların fikirlerini içeren sözlerden oluşur. Kapakta Miles Davis, Ahmed Jamal ve Julian Cannoball Adderly'nin sözleri yer almaktadır.


Albümde sanatçının piyano üzerindeki inanılmaz hakimiyeti gözlemlenmektedir. Hem kendi besteleri ve hem de caz standardlarından oluşan bir derleme olan albüme Evans üçlüsünün diğer iki müzisyeninin de katkısı göz ardı edilemez

Davulda Phil Jo Jones mükemmel bir performans sağlamakta bazı parçalarda attığı sololar çok dikkat çekici. Bas ta ise Sam Jones yer almakta ve bas performanslarıyla parçalara güçlü şekilde etki etmektedir.



Side A:

"Minority" (Gigi Gryce)– 5:21

"Young & Foolish" (Albert Hauge, Arnold B. Horwitt) – 5:53

"Lucky to Be Me" (Leonard Bernstein,Betty Comden,Adolph Green) – 3:39

"Night&Day" (Cole Porter) – 7:34

"Epilogue" (Bill Evans) – 0:39

Side B:

“Tenderly” (Walter Gross)-3:32

“Peace Piece” (Bill Evans)-642

“What Is There To Say?” (Vernon Duke, E.Y.”Yip”Harburg)-4:53

“Oleo” (Sonny Rollins)-4:07

"Epilogue" (Bill Evans) – 0:41
 
AK Müziğin dağıtımını yaptığı bu DMM 180 gr LP, İstanbul'da Lale Plaktan bilenler bilir hemen tüneldedir mekanları ve internet üzerinden Mavi HiFi'dan ya da direk Fenerbahçe'deki mekanlarından edinilebilir.
 
Altta albümden Night & Day

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...