19 Ocak 2011 Çarşamba

Diana Krall - All For You Double LP


All For You piyanist ve yorumcu Kanada’ lı Diana Krall’ın 1996 yılında Nat King Cole Trio anısına kaydettiği albümüdür..

Zaten çocukluğundan beri Nat King Cole dinleyen sanatçı büyük ustanın tarzını ve parçalara katmak istediği ruhu çok iyi etüt etmiş ve sonuçta onun trio günlerinden seçtiği parçalarla albümü oluşturmuş.

Zamanında CD formatında yayımlanan albüm bu kez Bernie Grundman tarafından orijinal analog master bantlar kullanılarak plak için mastering yapılmış. Evet CD kaydıda güzel ama 180 gram double LP formatını bu albümün dinlediğinizde önceden ben ne dinledim diye kendinize sormadan edememektesiniz.

Plakları dinlerken her türlü enstrüman detayını rahat duyabilmektesiniz sanatçı ve grubu sanki dinleti odanızda imiş gibi hissettirmekte.

Zaten Diana Krall’ın vokal yetisi ya da piyanistliği bana göre tartışılmaz benim şahsi fikrim en iyi yaşayan piyanist/vokalistlerden ve en güzel özelliği tarz olarak standard cazda kalması.

Sanatçıya o yıllarda kendisiyle beraber üçlüsünü oluşturan gitarda Russel Malone, basta Paul Keller eşlik etmekte. Ayrıca If I Had You adlı parçada o vokaldeyken piyano da Benny Green eşlik etmekte.



Ekip:
§              Diana Krall - piyano,vokal
§                     Benny Green - piyano "If I Had You"
§                     Paul Keller - bas
§                     Steve Kroon - percussion  "Boulevard of Broken Dreams"
§              Russell Malone , gitar


Albümdeki seçkiler cidden çok yerli yerinde ve yorumlar çok güzel fakat en çok dikkat çekenler Boulevard of Broken Dreams, Russel Malone ‘ ın gitarının tek saz olduğu ve Diana Krall ‘ın vokal yaptığı You're Looking at Me bence ama albüm genelde bir trio çalışması nedir çok iyi ortaya koymakta


Parçalar:

Side 1:

I'm An Errand Girl for Rhythm
Gee Baby, Ain't I Good to You
You Call It Madness

Altta Boulevard of Broken Dreams canlı performans....




Side 2 :

Frim Fram Sauce
Boulevard of Broken Dreams
Baby Baby All the Time

Altta Firm Fran Sauce canlı performansı...




Side 3 :
Hit That Jive Jack
You're Looking at Me
I'm Thru With Love

Side 4 :

Deed I Do
A Blossom Fell
If I Had You



Altta albümden A Blossom Fell



Bu albümün 180 Gr double LP versiyonunu bulabilmek için adresler soundstagedirect , acousticsounds , amazon ya da ebay

Bir dip not Original Recording Group tarafından dağıtılan LP diğer Diana Kral ORG LP leri gibi GZvinyl Çek Cumhuriyeti’ nde üretilmiştir. Açılır kapak olan dış kapak kaliteli ve sağlam bir materyal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...