11 Ocak 2011 Salı

Thelonious Monk- Monk's Music 180 Gr LP



Thelonious Monk, caz dünyasında Duke Ellington’dan sonra en fazla kayıt yapmış ikinci sanatçıdır. Başarılı piyanist sanat hayatı boyunca 70 beste yapmıştır.

Monk’s Music 1957 yılında kendi grubuyla yaptığı bir çalışmadır ve çalışmaya katkıda bulunan ekip çok önemli müzisyenlerden oluşur.

Bu albüm aynı zamanda John Coltrane ile yaptığı tel albüm olma özelliğini taşır. Coltrane albüm çalışmalarına Miles Davis’ten ayrıldıktan sonra katılmıştır.

Albümde yer alan Ruby,My Dear sadece Monk, Coleman Hawkins, Wilbur Ware ve Art Blakey tarafından kayıt altına alınmıştır. Monk Coltrane’i arayıp Well, You Needn’t adlı parçada yer alan saksafon soloyu çalmasını ister ve bu şekilde kadroya o da dahil olur.
 
Albümde yer alan altı parçanın biri hariç tamamı Monk’a ait bestelerdir. Albümün mono ve stereo olarak iki farklı baskısı bulunmaktadır. Stereo formatta farklı bir kurulumla mikrofonlar gruba daha uzak olarak konulduğundan yapı mono formata göre değişiktir.
Parçalar:
Side A:
"Abide with Me"
"Well,You Needn't"
"Ruby,My Dear"
Side B:
"Off Minor"
"Epistrophy"
"Crepuscule With Nellie"


Altta albümden Ruby,My Dear......







 Ekip:
Thelonious Monk-Piyano
Ray Copeland-Trompet
Gigi Gryce- Alto Saksafon
Coleman Hawkins- Tenor Saksafon
John Coltrane-Tenor Saksafon
Wilbur Ware- Double Bas
Art Blakey- Davul

Bu albüm DMM 180 Gr baskı olarak AK Müzik tarafından dağıtılmakta, İstanbul'da Mavi-Hifi, Lale Plak ya da Zihni Müzikte bulunabilir.

Altta albümden Well,You Needn't videosu....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...