21 Şubat 2011 Pazartesi

Louis Armstrong- Satch Plays Fats 180 Gr LP




Eğer gerçekten mükemmel bir caz performansı arıyorsanız, 1955 yılında Louis Armstrong and All His Stars grubunca kaydedilen Sacth Plays Fats tam aradığınız şey. Unutulmaz trompet ustası Louis Armstrong bu albümde kendi grubuyla beraber Fats Wallewr’ın dokuz parçasını seçerek onu anan bir albüm ölmünün onikinci yılında yapmış. Sanatçı Waller ile 1920 ve 30 larda kısa süre çalışmış olsada onun müziği ve tarzının etkileri bu albümü yapmasına sebep olmuş. Albümde New Orleans usulsü cazda hissedilmekte.

Albümde Armstrong’un grubu All Stars’ta hep yer alan güçlü vokal bayan Velma Middleton’a dikkat çekmek isterim. Louis Armstrong ile beraber harika bir ikili olmuşlar albümde özellikle yarı konuşup yarı okudukları All That Meat And No Patato çok etkileyici. İki yrumcuda doğal ve yormayan tarzlarıyla parçalara hayat vermişler, bu ise dinlerken rahatlamanızı sağlamakta.

Albümde yer alan sanatçılar:

Armstrong (tp, vokal) , Trummy Young (tb), Barney Bigard (kl), Billy Kyle (p), Arvell Shaw (b), Barrett Deems (davul) ve Velma Middleton (vokal)

Parçalar:

1. Honeysuckle Rose 2:56
2. Blue Turning Grey Over You 4:56
3. Im Crazy bout My Baby 4:28
4. Squeeze Me 5:06
5. Keepin Out Of Mischief Now 3:22
6. All That Meat And No Potatoes 5:16
7. Ive Got A Feeling Im Falling 3:13
8. (What Did I Do To Be So) Black And Blue 4:39
9. Aint Misbehavin 4:01

Tüm parçalarda yorum ve preformans mükemmel ama Black & Blue, Blue Turning Grey Over You ve All That Meat An No Patato adlı parçaları daha özenli dinleyin bence.

Armstrong’un 50’ li yıllarda yaptığı pek çok önemli albüm var ama bu albüm ve öncesinde yine grubuyla yaptığı W.C.Handy çalışması çok önemli mihenk taşlarından caz dünyasındaki.

Bu albüm Pure PLeasure tarafından 180 gr DMM olarak basılmış tekrar kayıt çok güzel ve Mavi HiFi ile Lale Plak'ta bulanabilir

Altta albümden Black & Blue......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...