18 Mart 2011 Cuma

Louis Armstrong Plays W. C. Handy LP





Louis Armstrong’un iki tarafı vardır: Biri halk adamı olan Armstrong, güleç, karizmatik ilging ses tonlu bir yorumcu ve trompet ustası anılara işleyen pop parçalar seslendiren What A Wondurful World ya da Hello Dolly gibi. Bu pek çok insanın Louis Armstrong deyince hatırladığı tarafıdır

Öte yandan, santçının birde diğer yüzü vardır ki pek çok insan bu yönünün farkında değildir: Caz müzikte stilleri oluşmasına büyük yardımı olan müzik dehası.

Eğer sanatçının deha olan tarafını görmek isterseniz Louis Armstrong Plays W. C. Handy bunun için biçilmiş kaftan. 1954’te Colombia tarafından yayımlanan albümde Armstrong ve grubu, The All Stars, ilk Blues bestecilerinden olan W.C.Handy’ nin eserlerine tekrar hayat vermişler. Kayıtlar sırasında halen hayatta olan W.C. Handy albüm kayıdı esnasında bir çok kez stüdyoyu ziyaret etmiş.
Albüm "St.Louis Blues" ile başlar sekiz dakikalık parça Armstrong’un uzun trompet solosu ile başlar, ilk duyulan vokal yorumcu Velma Middleton’ın dır- parça bir kadının bakış açısından yazılmıştır- Armstrong arada vokallere katılır sonra klarnetçi  Barney Brigard, ve tromboncu Trummy Young’ ın soloları gelir sonrasında Armstrong ve Young harika bir solo düetle bitirirler ve albüm bu şekilde akıp gider.

Altta albümden Loveless Love....



Parçalar:

Side 1
  1. "St. Louis Blues" (Handy) - 8:50
  2. "Yellow Dog Blues" (Handy) - 4:16
  3. "Loveless Love" (Handy) - 4:28
  4. "Aunt Hagar's Blues" (Brymn, Handy) - 4:57
  5. "Long Gone (From Bowling Green)" (Handy, Smith) - 5:08

Side 2

  1. "Memphis Blues" (Handy, Norton) - 2:59
  2. "Beale Street Blues" (Handy) - 4:56
  3. "Ole Miss Blues" (Handy) - 3:25
  4. "Chantez Les Bas (Sing 'Em Low)" (Handy) - 4:48
  5. "Hesitating Blues" (Handy) - 5:20
  6. "Atlanta Blues (Make Me a Pallet on Your Floor)" (Elman, Handy) - 4:33

Ekip:
Benim elimdeki mükemmel orijinal baskısı ama örnek İstanbul'da Lale Plak ya da Mavi Hifi'da AK Müzik tarafından ithal edilen Pure Pleasure 180 Gr baskı duble LP şekli bulunabilir.


Altta albümden St.Louis Blues....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...