30 Nisan 2011 Cumartesi

Ringo Starr - Sentimental Journey LP



Sentimental Journey 1970’de dağılan The Beatles ‘ın bateristi Ringo Starr’ ın aynı yıl Apple/EMI’ den George Martin prodüktörlüğünde yayımlanan ilk solo albümüdür.
Albüm avangart olmayan ilk stüdyo albümü olma özelliği taşır . Ringo Starr’ın albümü öncesi John Lennon ve George Harrison’un solo albümleri yayımlanmış ve Ringo’ nun albümünde üç hafta sonra da Paul McCartney’ in solo albümü gelmiştir. Aslında 1970 Betales hayranları için çok verimli olmuş hani.

Ringo Ekim 1969’da grubun da prodüktörü olan George Martin ile solo albüm çalışmaları için görüşmeye başlar. Fikir, tematik tarzda bir yaklaşımdır ve standartlardan ortaya bir albüm çıkarılacaktır ki parçalar ebeveynlerin favori parçalarından seçilecektir.
Ayrıca Ringo Star albümde yer alacak her parçayı farklı bir aranjatörün düzenlemesini ister ve böylece kendi, Paul Mc Cartney, Quincy Jones, George Martin, Maurice Gibb, Klaus Voormann, Emler Bernstein gibi sanatçılar albüme el atarlar.

Albümde yer alan Ringo’nun kendi çalışması It Don’t Come Easy 1971’de tekli olarakta yayımlanır. Albüm kayıtları 1970 Mart ayında biter ve hemen yayımlanır . Bu şekilde  Beatles’ın son albümü Let It Be’ nin Mayıs’ta yayımlanmasına etkisi olmaması ve aynı şekilde 17 Nisan’da çıkacak McCartney’in solo albümüne etki etmemesi  için.




Ringo Star zaten olaylara genelde dalga geçerek yaklaşan bir sanatçı böyle olunca albümdeki parçaları keyifli ve alaycı bir uslup ile yorumlamış ortaya ilginç bir cazımsı albüm çıkmış.

Mesela Night & Day ciddi bir caz havasında başlıyor ama neşeli devam ediyor. Bye Bye Blackbird adlı parça evrim geçirip neşeli şen şakrak bir hal almış. Have I Told You Lately ise ben böyle farklı ve neşelisini dinlemedim J




Parçalar:

Side A

Sentimental Journey … 3:26
Arranged by Richard Perry

Night & Day ……………2:25
Arranged by Chici O’Farrill

Whispering Grass ……2:37
Arranged by Rod Goodwin

Bye Bye Blackbird …..2:11
Arranged by Maurice Gibb

I’m A Foll To Care …...2:39
Arranged by Klaus Voormann

Stardust ………………3:22
Arranged by Paul McCartney

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...