10 Haziran 2011 Cuma

Grover Washington Jr. _ Winelight LP




Grover Washington (1943-1999) Amerikalı ünlü caz-funk/soul-caz saksafon vitüözü. Smooth jazz akımının George Benson, John Klemmer, David Sanborn, Bob James, Chuck Mangione, Herb Albert ve Syyro Gyra ile kurucularından kabul edilir. Hem bestecilik ve hem de aranjör ve prodüktörlük alanında da çalışmalar yapmıştır.

1970’ler ve 80’ler boyunca sanatçı hafızalarda kalan önemli parçalara imza atar. Bunlar arasında Mr.Magic, Reed Seed, Black Frost, Winelight, Inner Ciry Blues ve The Best is Yet to Come sayılabilir.

Ayrıca Bill Withers, Pati LaBelle, Phyllis Hymanon gibi sanatçılarla albümlerinde ortak çalışmalar yapmıştır.
Sanatçı siyah nikel kaplama Keilwerth marka saksafonlar kullanmıştı sanat hayatı boyunca, bunlar model SX90R alto, SX90R soprano ve tenor modellerdir.
Sanatçının 1980 yapımı olan ve Electra Records’ tan Winelight albümü ise en başarılı ve tanınan albümü olmuştur ve adeta sanatçının tarzının bir imzası gibidir. Albüm içinde yer alan Just The Two Of Us halen günümüzde radyolarda çok çalınan harika bir smooth jazz örneğidir. Bu parçada sanatçıya vokalde Bill Withers eşlik eder. Albüm Grammy ödülü alır.
Altta albümden çok sevdiğim Just The Two Of Us....

Parçalar:
Winelight
Let It Flow
In The Name Of Love
Take Me There
Just The Two Of Us
Make Me A Memory

Altta canlı performans Winelight......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...