13 Temmuz 2011 Çarşamba

Randy Crawford, Joe Sample ve Natalie Cole aynı sahnede bu gece....





















İstanbul Caz Festivali izleyicisinin sabırsızlıkla beklediği Randy Crawford, pop-caz sahnesinin en önemli piyanistlerinden biri olan Joe Sample ve dünyanın en iyi caz sanatçılarından biri olarak kabul edilen Natalie Cole, Açıkhava’ya konuk oluyor.

Randy Crawford, müzik kariyerine 1960’ların sonunda Quincy Jones ve George Benson gibi büyük isimlerle başladı. Joe Sample’ın “The Crusaders” grubuyla şarkı söyledi, haftalarca caz listelerinde kalan “Street Life” adlı sonraları klasikleşen şarkıyı seslendirdi; pop, caz ve R&B’nin harika bir karışımını sunduğu eşsiz vokal tekniğiyle dikkat çekti. Pop caz sahnesinin en önemli isimlerinden, Amerikalı piyanist ve besteci Joe Sample, kurucusu olduğu The Crusaders dağıldıktan sonra da solo kariyerinde başarısını devam ettirdi. Miles Davis, Tina Turner, Marvin Gaye, George Benson ve B.B. King gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte çalıştı.

30 senelik bir aradan sonra yeniden yolları kesişen ve beraber üç albüm çıkaran Crawford ve Sample, bundan dört yıl önce gerçekleşen 14. İstanbul Caz Festivali’ne de konuk olmuş ve seyirciden büyük alkış almıştı.

Crawford ve Sample’ın ardından sahneye çıkacak isimse 1975 yılında yayınladığı ilk albümden bu yana dokuz Grammy kazanan ve albümleri 50 milyondan fazla satan Natalie Cole. Cole, “Unforgettable… With Love” adlı albümüyle altı, 2009 yılında yayımladığı “Still Unforgettable” albümüyle de iki Grammy ödülü kazanmıştı. Babası Nat King Cole’la düet yaptığı “Unforgettable” ve ustalıkla yeniden yorumladığı “Pink Cadillac” adlı şarkılarıyla unutulmaz sesler arasına giren Cole, Açık Hava sahnesinde unutulmaz bir performansa imza atacak. 

Yer     :Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi
Tarih   :13 Temmuz 2011 - Çarşamba
Saat    :21:00
Adres :Harbiye/Şişli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...