6 Temmuz 2011 Çarşamba

Tribute to Miles



** Radikal gazetesinden alıntıdır.
Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter, İstanbul Caz Festivali kapsamında Zorlu Center sponsorluğunda gerçekleşecek ‘Tribute to Miles’ konserinin basın toplantısı için bir araya geldi.
Bu vesileyle de Yavuz Baydar’ın ‘21. yüzyılın kapılarını bize açanlar’ diye nitelendirdiği üç dev isim ilk kez aynı karede yer aldı. Bu fotoğraflar dünya basınına da servis edildi.
Miles Devis’in ölümünün 20. yılı için düzenlenen konser turnesi Marcus Miller’in girişimiyle gerçekleştiriliyor. Basın toplantısında Miles Devis’in ölümünün ardından 20 yıl geçtiğini fark ettiğinde çok şaşırdığını söyleyen Miller “Çünkü hâlâ benimleymiş gibi hissediyorum” dedi. Daha sonar bir anma konseri düzenlemeye karar verdiğini belirten Miller, “Müzik dünyası da bununla ilgilendi. Ama asıl mesele bir anma konserinin nasıl yapılacağıydı. Çünkü hayatı boyunca geçmişe takılmamış birisinin, geçmişine bakmak asıl meseleydi” diye konuştu.
Miles hâlâ burada 
Herbie Hancock’un “Hep ‘Miles’i özledin mi’ diye sorulur. Hayır özlemedim. Hâlâ burada. Miles’tan etkilenmiş herkes onun varlığını hissetmeye devam ediyor” sözlerini Miller, “Provalarda yanımızdaymış gibi hayal ediyorduk. Miles yaptıklarımızı sevmeseydi böyle bir projenin içinde yer almazdık” diye tamamladı.
Miller, “İstanbul mu sizi seçti, yoksa siz mi istanbul’u?” sorusunu “Her ikisi de, İstanbul seçeneklerimiz arasındaydı. Daha önce üçümüzde bu kentte konserler verdik. Ve burada müthiş bir izleyici var. İstanbul izleyicisi hem performansı kavrıyor, hem dikkatli dinliyor, hem de coşkulu bir şekilde tepkisini gösteriyor” diye cevapladı.
Wayne Shorter ise “Miles Davis ile hangi yönleriniz benziyor” sorusuna “Benzerliğimiz farklılıklarımız” şeklinde cevap verdi.
‘Tribute to Miles’ın dünya prömiyeri perşembe akşamı Miles Davis’in 1989’da sahne aldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...