14 Ekim 2011 Cuma

Ferit Odman - Nommo CD



Bu sefer ki konumuz ülkemizden çıkan çok iyi biz caz davulcusu olan Ferit Odman ve ilk albümü Nommo.

Önce sanatçı hakkında kısa bilgiler; 1982 doğumlu sanatçı müzik çalışmalarına İsveç'te başladı ve Bilgi üniversitesi ve akabinde 2004'te çalışmalarına New York' ta devam etti ve 2006'da William Peterson University' den mezun oldu.

Sonraki iki yılılını New York'ta ünlü sanatçılar Mulgrew Miller, Harold Mabern ve Bill Goodwin ile çalışmalar yaparak geçirdi.

Halen Kerem Görsev Trio' nun bir üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçının ilk albümü Nommo' nun kayıtları New York'ta gerçekleştirilmiş, albümde kendisine değerli sanatçılar Vincent Herring, Brian Lynch, Burak Bedikyan ve Peter Washington eşlik etmişler.

Albümde ilk parçamız The Eternal Triangle bir Sonny Sitt bestesi, sanırım ilk 1957 gibi yorumlamıştı ve ona Sonny Rollins ve Dizzy Gillespie eşlik etmişti albüm ise Sonny Side Up idi. Ferit Odman'ın albümdeki yorumunda da Brian Lynch ve Vincent Herring sanatçıya çok iyi eşlik etmiş ve sanatçının davuldaki hakimiyeti daha bu parçada hissediliyor.

Rob Roy ise Oscar Peterson'un yeni bestelerinden 1996'da Roy Hardgrove ile karşılaşması ile oluşan, Ferit Odman'ı etkileyen parçalardan olan çalışmada, albümde yer alan basçı Peter Washington ile çok iyi performans sergiliyorlar bir elmanın iki yarısı gibi ya da bir leb derken diğeri lebi diyor. Tabii piyanoda yer alan Bülent Bedikyan'ın katkısını unutmamalı.

Albüme adını veren parça Nommo bir ünlü basçı Jymie Merritt'e ait albümde iki versiyonu mevcut, ilkine göre ikinci versiyon daha yavaş yapıda ve her iki versiyonda Ferit Odman davul tekniğindeki tüm ustalığını sergiliyor

Altta sanatçının tarzını görmeniz açısından bir video..



To Wisdom The Prize ise 2007'den bir beste Larry Willis'e ait, Odman burada da swing tarzda ekip elemanlarıyla güzel bir örnek vermekte. Burada ziller üzerindeki rahatlığına dikkat edin dinlerken.

Tadd's Delight ise bir Tadd Dameron bestesi ve Miles Davis'in 1955 yılı çalışması Round Midnight' taki muhteşem yorumuyla hatırlanır. Burada da Brian Lynch çok güzel bir trompet solosu sergilemekte

An Oscar For Threadwell bir Charlie Parker bestesi ve albümdeki ekip bu parçada müthiş bir kollektiflik sergiliyorlar.Burada Ferit Odman dışında piyanoda Burak Bedikyan'a dikkat edin.



Kapanışta ise Aydın Esen'e ait Good Times adlı ballad'ı Ferit Odman seçmiş, bu parçada da Ferit Odman ve Burak Bedikyan çok iyi bir kollektif çalışma sergilemişler.

Parçalar:

The Eternal Triangle
Nommo (One)
Rob Roy
To Wisdom the Prize
Tadd's Delight
Nommo (Two)
Mr. AT.
An Oscar For Treadwell
Good Times

Ekip:

Davul: Ferit Odman
Trompet: Brian Lynch
Alto saksafon: Vincent Herring
Piyano: Burak Bedikyan
Bas : Peter Washington

Ülkemizde Equinox firması tarafından basılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...