6 Ocak 2012 Cuma

Ayşe Gencer - But Beatiful CD



Evet yeni yılın bu ilk Cuma gününde konuğumuz Ayşe Gencer ve 2011'de Pozitif'ten çıkarttığı albümü But Beatiful.

Özgün vokali ile dikkat çeken Ayşe Gencer, caz standartlarını yorumladığı “But Beautiful” albümüyle yıllara dayanan caz deneyimini müzikseverlerle paylaşmış ve gerçekten çok iyi yapmış. Sizde albümü dinleyin aynı fikri paylaşacaksınız emin olun.

Müzisyen bir aileden gelmesi sayesinde ( Bu arada babası İlham Gencer , annesi ise Ayten Alpman )deyim yerindeyse doğduğundan beri caz dinleyen Gencer, profesyonel müzik hayatında Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil ve Canut Özgül ile başladı. Birçok mekanda ve festivalde sahneye çıkıyor. Yılların birikimini ise bu albümünde ortaya koymakta.

Albüm harika bir klasik But Beatiful ile başlamakta, sanatçının vokalini duyar duymaz kapayın gözlerinizi işte Amerika'da 50'lerde bir caz kulüptesiniz. Arkasında çalan ekip ise mükemmel bir iş çıkarıyor. Bu ekip değme caz altılılarına şapka çıkarttırır. Zaten parça ağır tempolu birde ekip mükemmel bir performans gösterip üstüne inanılmaz bir vokal yeteği ile Ayşe Gencer okuyunca parça sizi alıp götürmekte, o ne harika buğulu bir ses, parça tam olması gerektiği şekilde yorumlanmış.Parça altta...



Parçalar:

BUT BEAUTIFUL
I DIDN’T KNOW WHAT TIME IT WAS
DON’T EXPLAIN
JUST FRIENDS
I’VE GOT WORLD ON A STRING
FOR HEAVEN’S SAKE
GIVE ME THE SIMPLE LIFE
THE MAN I LOVE (Neşe için)
PENNIES FROM HEAVEN
LUIZA

Ardından biraz daha hareketli olan I Didn't Know What Time It Was gelmekte ve ekibin mükemmel performansı ve sanatçının müthiş vokali burada da hissedilmekte, burada Serkan Özyılmaz'ın harika piyano solosuna dikkat edin ve hemen ardından sanatçının eşi İmer Demirer'in gelen trompet solosu çok etkileyici.

Don't Explain başlar başlamaz yine size cazın o harika günleri 50'lere sizi alıyor, ne akıcı bir vokal ve buğulu ses, çok güzel bir yorum, şarkıyı tekrar tekrar dinleyin sizi sıkmaz bu denli güzel çalınıp, güzel okunabilirdi, müzisyenler muhteşem çalmakta, ister gece dingin bir zamanda ister eşiniz ve sevgilinizle dinleyin alıp götürüyor hele Meriç Demirkol'un o muhteşem saksafon solusu siz tam kendinizden alıyor.


Just Friends ise baştan bu yana olan en ritmik parça , ekibin toplu çalışıyla açılıyor ve vokal sonra geliyor, vokal sırasında arkadan Matt Hall'ün kontrbası harika, ardından vokal ve trompet birlikte güzel iş çıkarıyor. İlerlerde İmer Demirer trompeti tam manasıyla konuşturuyor ve ardından piyano ve kontrbas birlikte koşmaya başlıyor.Sonra bir davul solo , işte ekip çalışması.


I’ve Got World On A String' te ise sakin şekilde akıcı bir tempoyla Ayşe Gencer ilk parti vokali okuyor arkasından trompet ve piyano duyulurken ve tabi kontrbas sonra sahneyi ekibe bırakıyor, altılı harika bir performans çıkarıyor, önce piyano ve destekleyen kontrbas, sonra trompet solo ve ardından Ayşe Gencer ikinci vokal partisyonunu giriyor.

Altta sanatçıdan bir canlı performans örneği....



For Heaven's Sake işte yine benim en sevdiğim tarz bir caz çalışması ve vokali, yine o hayallerimizdeki 50'lerdeki kulüpteyiz işte masamızda mum yanmakta ortam loş ve Ayşe Gencer ekibiyle sahnede, parçada İmer Demirer sanki Miles Davis gibi harika bir solo yapmakta ardından ekip çalmakta ve sanki Miles'ın Prestige LP'lerinden birini dinlemekteyim ne harika bir performans...

Give Me The Simple Life yine hızlı ritimli bir caz standardı. Parçanın orta kısmında yine harika bir İmer Demirer trompet solosu sizleri beklemekte.

The Man I Love 'da eskimeyen klasiklerden ve sanatçı bu eseride albümüne alarak yorumlamış. Vokal yine akıcı ve ses buğulu Ayşe Genceri dinlemek cidden ayrı bir zevk.

Pennies From Heaven ise daha da klasik bir eser, bu parçayı ben Billie Holiday ve Bing Crosby'den çok dinledim. Cazın en mükemmel yanı her sanatçının yorumunun parçalarda farklı olması, burada da farklı ama çok güzel bir yorum var hem vokal ve hem de müzik olarak. Parça sırasında Matt Hall'ün kontrbas performansı şapka çıkarılacak cinsten.

Ve kapanışta Jobim'in ünlü bestesi Luiza var, sanatçı piyano eşliğinde ve hem de bestecisinin dilinde parçayı harika okuyor. Bu parça için Brezilya başkonsolosundan dil dersi aldığını ayrıca belirtmeliyim. Bu parçada piyanoya ek yine İmer Demirer'in harika trompet solosu var.

Ayşe Gencer: vokal
İmer Demirer: trompet
Serkan Özyılmaz: piyano
Matt Hall: kontrabas
Cem Aksel: davul
Meriç Demirkol: alto saksofon
Tunç Çakır: perküsyon

Altta Luiza..



Uzun sözün kısası, iyi yorum ve kaliteli bir müzik performası mı aradığınız ya da sizi alıp götürecek bir ses ya da harika yorumlanan caz standartlarımı, o zaman bu albümü hemen almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...