15 Ekim 2012 Pazartesi

Kerem Görsev Jazz Chamber Konseri


(Foreign followers, English version of this review after Turkish one)

Bu sefer sizlere benim de dinleyici olarak katıldığım güzel bir konserden bahsetmek istiyorum, küçük bir not yazımızdaki fotoğraflar ve videolar bana aittir. Yaz'dan kalma son günlerde Kanyon/İstanbul'da Caz Havası etkinlikleri tekrar başladı ve ilk konuk ise Kerem Görsev Trio idi. Konserde gruba çellist Sedef Erçetin de konuk sanatçı olarak eşlik etti.

Jazz Chamber fikri nereden çıktı önce biraz buna değinelim. Kerem Görsev'in bestelerini yaylı çalgılar üzerine düzenleme fikri ile sanatçının Sedef Erçetin ile çalışmaları başlar ki bu arada zaten Londra ve St.Petersburg orkestraları ile sanatçının yaptığı çalışmalar da büyük başarı bu süreçte kazanmış idi. Jazz Chamber projesinde ise müziğin daha küçük mekanlarda icra edilmesi fırsatı doğdu ve bu bağlamda Sedef Erçetin farklı konserlerde sanatçı ve grubuna eşilik etmektedir. Burada bahsettiğim konser ise bunun en yeni örneği olmakta.

14 Ekim'de düzenlenen halka açık bu konser iki bölümden oluşmaktaydı, her iki bölümde de başta dört parçayı trio ve Sedef Erçetin birlikte yorumladı, geri kalan kısımlarda ise Kerem Görsev'in deyimiyle Trio çoştu.

Çellonun yer aldığı görece çok daha yumuşak bir caz müziğinin icra edildiği kısımlar sonrası harika doğaçlamaların ve karşılıklı soloların yer aldığı coşkulu bölümleri dinlerden nasıl ilk kısımda ruhunuz dinlenmişse bu kez de muhteşem caz ezgileriyle ruhunuz kıpır kıpır oluyordu. Konser sırasında seçilen parçalar içinde caz standardları da vardı bolca Kerem Görsev'in harika besteleri de.

Aslına bakarsanız Kerem Görsev Trio'yu dinlemek çok farklı bir zevk, üç sanatçı da enstrumanlarına çok hakimler ve yılların verdiği deneyimle birbirlerini çalarken dikkatle dinliyor ve aralarında harika bir iletişim kuruyorlar, yeri geliyor Kerem Görsev piyanosu ile harika bir solo atıyor yeri geliyor onu Kağan Yıldız kontrbası ile yaptığı inanılmaz sololarla izliyor ve Ferit Odman işte caz davul budur diye muhteşem davul sololar atıyor. Bu konserde de aynı kollektif çalışma vardı hani bir laf vardır leb demeden leblebiyi anlamak derler işte bu trio için en doğru söz bu Kerem Görsev leb deyince Kağan Yıldız le diyor ve ardından Ferit Odman bi diye olayı tamamlıyor.


Birazda Kerem Görsev Trio hakkında haber verecek olursak Kağan Yıldız'dan öğrendiğime göre grup Mart ayında yeni albüm kayıtları için yurtdışına gidiyor bu albümde yine Alan Broadbent ile birlikte yapılacak ki grup bir önceki albüm Therapy'de de sanatçıyla beraber çalışmıştı ve bir müjde daha yeni gelecek albümde yine büyük orkestra eşliğinde gerçekleşecek.

Altta/Below konserden trio'daki uyuma dikkat, look at the great harmony of the trio from the concert



English Version:

This time I want to tell about a great concert that I participated as an audience and a small notice all photos and videos on this review were taken by me. In the last hot days, Caz Havasi activities are began with Kerem Gorsev Trio with quest musician Sedef Ercetin on cello.

First let me explain to you how the idea Jazz Chamber emerged. Kerem Görsev's  idea of ​​organizing his compositions on string begins with the works that he made with cellist Sedef Ercetin and also his albums, made together with London and St.Petersburg Phillarmonic orchestras, gained a huge success during this process. By the help of Jazz Chamber idea Kerem Gorsev can make music in small areas than the bigger ones required for big orchestras. This concert is the sample of this kind work.


This concert consisted of two parts and in both parts at the beginning trio played four songs with Sedef Ercetin and after they made great improvisations and program consisted of jazz standards and also Kerem Gorsev's compositions.

Listening to Kerem Gorsev Trio is a so different taste, three of them are real virtuoso and they are listening to each other while playing and communicate to each other. They are sharing solos and they are like a tooth of a gear.

Lastly, some news about new Kerem Gorsev Trio album, they will go to abroad for its recording on March 2013 according to info that I got from Kagan Yildiz and in this project they will work with Alan Broadbent and a great orchestra again like they did in their present album Therapy.

Below/altta Ferit Odman's great drum solo and sorry for the video, sometimes it turns to blurred...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...