15 Nisan 2013 Pazartesi

Lionel Richie - Can't Slow Down Original LP




Can't Slow Down Lionel Richie’ nin 1983’te Motown' dan yayımlanan ikinci solo albümüdür. Aralık 83’ te Billboard listelerine bir numaradan girip orada üç hafta kalmıştır, sonrasında ilk 10’ da 59 hafta kalan albüm toplamda 164 hafta listelerde kalmış ve 1984’ ün en iyi satan üçüncü albümü olmuştur. Dünya çapında 20 milyondan çok satan albüm 85’te yılın albümü olarak Grammy almıştır.
Blogta her zaman belirttiğim gibi ağırlıklı olarak caz ve klasik müzik üzerine albüm yorumları yayımlasam da aslında kaliteli alt yapısı olan başarılı her müzik eserine zaman zaman tıpkı bu albüm gibi yer vermeye çalışmaktayım.


Albümden yayımlanan her tekli de ilk on’a girmeyi başarmıştır tekli listelerinde. Bunlardan Hello ve All Night Long bir numara, Stuck On You üç numara, Running With The Night yedi ve Penny Lover ise sekiz numara olmuştur.


Albümde tüm parçalarda Lionel Richie imzası vardır.


Genel olarak ta, şarkılar bazında da kaliteli alt yapısı ve akıcı melodilere sahip albümde gariptir ki en zayıf halka albüme ismini veren Can’t Slow Down parçasıdır. Fakat sonrasında plağın ilk yüzünde arka arkaya All Night Long, Penny Lover ve Stuck On You gibi sıkı parçalar gelir. Özellikle son ikisi ve hele de Stuck On You çok güzel slow parçalardır.Altta bu parçanın canlı performansı...





Albümde ikinci yüzde ilk parça pop-caz stilde Love Will Find A Way’ dir. Sonrasında bir ballad olan The Only One gelir. Ardından ise benim albümde en tuttuğum ritmik melodili Running With The Night gelir ve albüm halen neredeyse tüm bayanların gözdesi olan klasik ballad Hello ile sonlanmaktadır.


Albümden ilginç bir not ise tüm geri vokallerde ekipte Richard Marx’ ın yer almasıdır, o yıllarda çömez bir yorumcu olan sanatçı ileriki yıllarda ünlenecektir.


Altta Running With The Night, yıllar geçse de sıkı parça...







Parçalar:
Side A:

Can’t Slow Down ….4:43
All Night Long ……..6:25
Penny Lover ……….5:35
Stuck On You………3:15

Side B


Love Will Find A Way …..6:16
The Only One ……………4:24
Running With The Night ..6:02
Hello ………………………4:11

Şimdi sonda Hello' yu koymasak olmaz değil mi :) videosu da film tadında ve bir anekdot burada rol olan siyahi kızımız aynı yıl Michael Jackson'un Thriller klibinde de yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...