25 Nisan 2014 Cuma

Charlie Parker with Strings 180 Gr. LP (Türkçe versiyon)


Merhaba değerli blog takipçilerim, uzunca bir süredir blogta özel işlerimden ötürü yazamıyordum. Elime bir fırsat geçince yeni bir yazı yazayım dedim ve konu olarak harika bir romantik caz albüm olana Charlie Parker with Strings'i seçtim.

Bana göre bu albüm kesinlikle sanatçının en iyi albümü ve hayranlarının büyükçe bir kısmıda bu yönde düşünmekte ama tabii bir kesim daha var onun iyi bilinene bebop sitiline hayran olupta bu albümden pek haz etmeyen. Bu albümde sanatçı her ne kadar yaylılar eşliğinde çalışmış olsa da, albümdeki her bir noktaya kendi tarzını yansıtmış ve öyle çalmış. Albümde yorumladığı tüm standart eserlere muhteşem bir duygu katmış.



Albümde müzik saf ve muhteşem. Sanatçı sanki daha önce bu eserleri kimse çalmamış gibi yorumlamış. Gel gitler,denemeler, dönüşler ve hep yine de bütüne sadık kalmalar.



Side 1:

April In Paris (3:06)
Summertime (2:46)
If I Should Lose You (2:46)
I Didn’t Know What Time It Was (3:13)
Everything Happens To Me (3:15)
Just Friends (3:30)

Side 2 

They Can’t Take That Away From Me (3:17)
East Of The Sun (West Of The Moon) (3:38)
Easy To Love (3:29)
Out Of Nowhere (3:06)
I’m In The Mood For Love (3:33)
I’ll Remember April (3:02)



Albümde favori parçalarım My favorite tracks are "Summertime", "Just Friends" ,  "April in Paris" , "I didn't Know what Time It Was" ve "I'm in the Mood for Love".

Düzenlemeler net ve temiz (tam 50'li yıllara özgü bir tarz). Eğer bir albümde her şey dört dörtlükse kurcamaya gerek yok alıp dinlenmeli.

Kayda değer diğer bir hususta albümün prodüktörlüğünü caz dünyasının belki de alanında en iyisi olana Norman Graz'ın yapmış olması.

Albümü CD olarak bulabileceğiniz gibi Back to Black tarafından basılan ve bu yazıya konu olan plak versiyonunu da edinebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...