6 Ocak 2016 Çarşamba

Gecenin Getirdikleri - Engin Arman








GECENİN GETİRDİKLERİ
Engin Arman


Yazı http://bluepoint.gen.tr/enginarman.html alıntıdır.

Engin Arman, 1983-1989 yılları arasında TRT Radyo 3'te 22:10-22:57 arası yaklaşık 1 saatlik programıyla tanınır. Bir DJ olduğu gibi, albümlere de imza atan bir yapımcıydı. O zamanlar, seveni olduğu kadar sevmeyeni de çoktu. Sevmeyenlerin Engin Arman'ın programını sevmemesinin nedeni, parça aralarındaki geçişleri çok uzun tutması ve parça üzerindeki aralarını uzun tuttuğu anonsları idi. O zamanlar programlarda çalınan yeni parçalar kasete kaydedilirdi. Engin Arman'ın programlarında çalınan parçaları kaydetmek işkenceydi. Parçanın başı eksik, sonu eksik, üzerinde parçanın başlangıcından çok sonra, cümlelerin arası geniş tutulmuş anonslar...
Engin Arman'ın programının en önemli özelliği, o yıllardaki sevilen parçaların hep uzun versiyonlarını çalmasıydı. Listelere girmiş, çok popüler dans parçalarının uzunu o an elinde yoksa, normal versiyonlarını da çalardı ama arşivde plağı varsa mutlaka uzun versiyonunu çalardı. O yüzden, aşağıda verdiğim plak listesindeki parçaların sağına "extended mix", "remix", "dance mix", "maxisingle", "long version" gibi eklemeleri koymadım. Çünkü hepsi uzun versiyon. Bazı şarkılar var ki, bunların uzun versiyonu yok. Tek bir versiyonu var ama süresi 5-6 dakikadan uzun. Bu tip, TRT'de hiçbir şekilde başka programlarda çalınmayan, standart dışı uzun parçaları yada enstrümental pop parçaları da programına dahil ederdi. Bu konuda örnekShamall grubudur. Shamall grubuna ait "Caligula 2009" isimli parçanın kendisi 9 dakikadır. Engin Arman bu tip, 9-10 dakikalık parçalara programında yer verir, mümkün olduğunca parçayı erken bitirmemeye çalışırdı. Ama, iş arkadan gelen parçaya sıra geldiğinde, geçişin süresini çok uzun tuttuğundan bahsettiğimiz tepkiyi çekerdi.

Alıntı yazımıza bir ek:

Modern Talking - Heaven Will Know




Engin Arman'ın programının özelliklerinden bahsedecek olursak:
1. Çalınan parçaların çalma süreleri hep uzundu
2. Program hafta içi 5 gün gece saat 22:10'da başlar 45-46 dakika kadar sürerdi
3. Parça geçişleri mutlaka uzun tutulurdu
4. Geçişten 10-15 saniye sonra parçanın anonsu yapılırdı
5. Programda çaldığı ilk ve son parçanın anonsları farklı yapılırdı
6. Parçaların uzun versiyonlarını çaldığından, her programda en fazla 6-7 parçaya yer verebilirdi
7. Program canlı değildi, radyoda (İstanbul) bir hafta önce makaralı banda kaydedilirdi
8. Programda çalınan parçalar sadece haftalık HEY dergisinden öğrenilirdi.
9. Asla megamix yada medley türü yabancı DJ'lerin radyoda çaldıkları türden çalışmalar çalmazdı  (Kool & the Gang'in medley'i hariç)
10. Açılış jeneriği "Sheryl Lee Ralph - In the Evening", kapanış jeneriği Yello - Oh Yeah idi.

Burada ben alıntı yazıya bir ekleme yapayım:
Sheryl Lee Ralph - In the Evening


Saat tam 22:00'de TRT Radyo 3'te Haberler başlardı. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca haberler bittikten sonra şu anons girerdi: ''Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca haberleri dinlediniz. Burası TRT3. Türkiye Radyoları üçüncü programı''. Arkasından hiçbir uyarı olmadan programın jeneriği başlardı. Bu parça Sheryl Lee Ralph - In the Evening idi. Bu parçanın uzun  ve enstrümental versiyonu Engin Arman tarafından jenerik olarak başka bir parçayla hiç değiştirilmedi. 1985-1987 yılları arası programlar "In the evening" isimli parça standart olarak başlar, daha sonra gecenin ilk parçası girerdi. "In the Evening" başladıktan sonra Bengül Erdamar'ın "Gecenin Getirdikleri" anonsunu duyardık. "In the Evening" azıcık kısılarak Engin Arman'ın kendine has tok sesini duyardık: "İyi geceler sevgili dinleyiciler, ben Engin Arman." "In the Evening"in yaklaşık 45-50. saniyesinden itibaren miksle ilk parçanın sesi yavaş yavaş yükselmeye başlardı. Miks süresi 15-20 saniyeye vardırdı. Çalınacak ilk parça "Pet Shop Boys - Love comes quickly" olsun. İlk parçanın anonsu şöyle olurdu: "Bu programımıza Pet Shop Boys grubuyla başlıyoruz." 10 saniye sonra şarkının ismini söylerdi: "Love comes quickly". Pet Shop Boys'un parçası biterken uzun bir geçişle 2. parçaya geçilirdi. İkinci parçada ise ilk anonstan farklı olarak geçişten 15-20 saniye sonra parçanın ismini söylerdi: "System". Bir 10-15 saniye sonra da grubun ismi şöyle anons edilirdi: "Mel & Kim grubundan dinliyoruz".
Sonuncu şarkıya kadar anonslar "... grubundan dinliyoruz" şeklinde gider, sonuncu şarkıda ise geçişten sonra "Son plağımızı çalıyoruz" der, 15-20 saniye sonra "Funky Time", 15-20 saniye sonra "Pseudo Echo grubundan dinliyoruz" der, son parçanın geçişten sonraki 3. yada 4. dakikalarında "Az sonra programımız sona eriyor sevgili dinleyiciler" anonsu girer sonra da "Ben, Engin Arman", 10 saniye aradan sonra, "Teknik yapımcı arkadaşım Sedat Karabel" 10 saniye aradan sonra, "Herşeyin gönülünüzce olmasını dileriz" anonslarını fasılalı olarak son parçanın üzerine bindirirdi. Sonra 1985-1987 arası olduğu gibi yine "Sheryl Lee Ralph - In the Evening" parçası geçişli olarak başlar, 15-20 saniye sonra Bengül Erdamar'in ''Gecenin Getirdikleri Programı sona erdi.'' anonsu duyulurdu. İşte bundan sonrası meçhuldü. O jenerik (Sheryl Lee Ralph - In the Evening parçası) o zamanlar bulunamaz, ne olduğu bilinemez, ayrıca çok da güzel olduğundan, yayını tüm Türkiye'ye yapan TRT Ankara merkez, yayını kesmez, tam 23'e kadar çalardı. Yani, eğer "Gecenin Getirdikleri" programı o gece 1-2 dakika erken bitirildiyse, dinleyicilerin jeneriği daha fazla duyabilmesi imkânı vardı. Jeneriğin tamamına o zamanlar kimse henüz vakıf olamadığından, jeneriğin sonu ayrı bir merak konusuydu. Acaba orijinal sonu kısılarak mı bitecek, aniden mi bitecek? Bazı geceler her nedense TRT Ankara merkez, yayını 22:57 gibi erkenden keser, jeneriği uzatmaz, 23'te başlayacak olan Klasik Müzik programını 1-2 dakika önce yayına sokar, Engin Arman dinleyicilerini ve jeneriğin sonunu  merakla bekleyenleri kızdırırdı.

Alıntı yazıya bir eklememiz daha olsun:

Yello - Oh Yeah


1987'den itibaren programın kapanış jeneriği "Yello - Oh Yeah" olmuştur. 23'te başlayacak bir sonraki Klasik Müzik programı ne kadar geç yayına girerse, bu jeneriği de o kadar uzun dinleme şansı vardı. Yello'nun bu parçası da ayrı bir merak konusuydu. Elinde Yello'nun bu plağı olanlar tabii ki çalınan parçanın hangisi olduğunu biliyorlar, parçanın tamamını dinlemişlerdi. Fakat yıllar 80'li yıllardı. Ne İnternet var ne de başka bir bilgi kaynağı. Programın meraklısı büyük bir kitlenin, çalınan kapanış jeneriğinin Yello'ya ait olduğunu bilmelerine imkan yoktu. Engin Arman'ın sıkı dinleyici kitlesi, ne zaman başrolünde Michael J. Fox'ın oynadığı "The Secret of My Succe$s" (1987) filmini TRT'de bir akşam seyrettiklerinde, kapanış jeneriğinin bu filmde de kullanıldığını duyup şaşırdılar. TRT'de o zamanlar bir film bittiğinde, filmin bitiş yazılarının sonuna kadar gösterilmesi adet olmadığından, kimse yine jeneriğin Yello'ya ait olduğunu öğrenemedi. Parçanın ismi, yıllar sonra, programın sona ermesinden çok sonra 1995'te İnternet yayılmaya başladıktan sonra öğrenilmeye başlandı. Bugün ise bu tür bir esrarengizlikler neredeyse kalmadı. Adını sanını duymadığımız bir müziği İnternet ve akıllı cep telefonlarındaki yazılımlarla anında öğrenmekteyiz.
Programa dönersek, Engin Arman bazen hasta olur, zaten tok olan sesi iyice boğulur ama anonslara başkasını sokmazdı. Hastalığı iyice ilerlediyse anonslarını oğluna yaptırırdı.
Engin Arman'ın kendine ait bir plak koleksiyonu vardı ama kendisini tanıyan müzikseverlerin getirdiği plakları da çalardı. O zamanlar yurtdışından güncel plakları hele maxi'leri getirtmek kolay olmadığından, Engin Arman, programında çalacağı bazı plakları İstanbul'daki müziksever arkadaşlarından ve DJ'lerden tedarik eder, sonra plakları onlara geri verirdi. TRT'nin kendi arşivinde bu tür maxi'ler çok azdı, ayrıca TRT'nin arşivi albüm bazlı olduğundan, albüm harici bu tür maxi'ler ve remix'ler, arşiv için satın alınmazdı.

Alıntı yazımıza bir ek daha:

Bad Boys Blue: Gimme Gimme Your Loving, bu arada artık aramızda olmayan grubun siyahi üyelerini de anmış olalım..



Çalınan plakları bulmak: 2000'den sonra İnternet'i biraz araştırınca, Engin Arman'ın çaldıklarını elde etmek zor değil. İnternet'te gerek MP3 gerek FLAC olarak bunlara ulaşmak, doğru yerler araştırılınca kolay. Çalınan plakların bazıları ise İnternet'te MP3 olarak bulunmuyor. Bunlar İnternet'te sadece maxi şeklinde vinyl plak olarak bulunuyor. Bu plakları Discogs yada eBay'den tedarik edebilirsiniz. Çalınan plakların bazıları ise bugüne kadar hiç CD'ye basılmamış. Elinde bu plaklar olan bazı meraklılar ise bunları bilgisayara kaydedip Youtube'a yüklemiş. Yani, Engin Arman'ın plaklarınının büyük çoğunluğunu Youtube'tan dinleyebilirsiniz. Bunun için tek gereken ise parçaların isimleri ki, bu yazının sonunda bunun ben sizler için hazırladım.
Barış Manço ile ilgili de şöyle bir anı vardır. Barış Manço'nun yurtdışında çıkarttığı bir plağı TRT'ye gelir. Engin Arman plaktaki bir parçayı beğenir ve bir programında (Gecenin Getirdikleri değil) kullanır. Anons ederken Barış Manço'nun bir Türk olamayacağını düşünür ve ismi "Bari Manso" diye anons eder. Programı dinleyen Barış Manço'nun annesi taksiye atlayarak TRT binasına gelir ve o benim oğlum, ismi de Barış Manço'dur der.
Kaynak: Roll Dergisi - Sayı 28, Şubat 1999, Sayfa 9-13

Alıntı yazımıza bizden bir ek daha:

Roxanne - Boys In Black Cars (1987) 

 
Engin Arman bir DJ'di ama aynı zamanda bir yapımcıydı da. O zamanlar bir sanatçı bir 45'lik çıkartır, eğer o parça tutarsa yeni bir 45'lik daha çıkartırdı. Direkt albüm yaparak piyasaya çıkmak zordu. Engin Arman gibi yapımcılar, sanatçının başarılı 45'liklerini toplar, bir iki yeni parça daha ilave edip, o sanatçıya albüm yaparlardı. Bu tür yapımcılara bir örnek de Engin Arman'dı.
Aşağıdaki liste nasıl oluştu?
Engin Arman'ın "Gecenin Getirdikleri" programının sona erdiği 1989'a kadar, elimden geldiğince programı takip ettim, çalınan parçaları üşenmeden her gece bir deftere yazdım. Program sona erdikten sonra ise defteri sakladım. Birkaç ev taşınması sırasında defter şans eseri kaybolmadı ve saklamaya devam ettim. Yıl 2012'ye geldiğinde birgün bu defter elime geçti ve sayfaları merakla karıştırıp, bu bilgileri paylaşmam gerektiğini düşündüm. Oturup, parçaların kronolojik sırasını hiç bozmadan yazdım. O yüzden aşağıdaki liste alfabetik değildir.
Engin Arman'ın çaldığı plakların defterimdeki listesine bakıldığında, bazı parçaların birden fazla çalındığı, bazılarının ise sadece bir defa çalındığı, bir daha çalınmadığı görülür. Bu şekilde incelendiğinde, Engin abimizin Michael Jackson'a çok yer verdiğini görebiliriz. Ayrıca, bazı parçaların ise periyodik olarak çalındığı görülür. Bunlar: "Taffy - I Love My Radio", "Dead Or Alive – You Spin Me Round", "Sadie Nine - Let's work it out" ve "Hugh Masekela - Don't Go Lose It Baby"dir. İstatiksel çıkardığım sonuca göre, 1989'a kadar, programına dahil ettiği en çok çalınan parça ise "Gwen Guthrie - Ain't Nothin' Goin' On But The Rent".
Toprağı bol olsun.

Alıntı yazımıza bizden bir ek daha:

Roxanne - Charlene (Original long version)




GECENİN GETİRDİKLERİ PROGRAMI
ENGİN ARMAN'IN ÇALDIĞI PLAKLAR (1983-1989)
Robert Baggie - Action
La Toya Jackson - Ain't nobody loves you like I do
Michael Jackson - Another part of me
Cameo - Back and forth
The Ritchie Family - Best disco in town
Dead or Alive - Be your lover
Gloria Gaynor - Be soft with me tonight
Roxanne - Boys in black car
Alison Moyet - Below in below
Michael Jackson - Bad
Fun Fun - Bailo Bolero
Shamall - Caligula 2009
A-ha - Crywolf
Stop - Come on dance
Sonya Baines-Calling out to you
DJ Swan - Celebration Rap
Until December - Call me
Fun Fun - Color my love
Kissing The Pink - Certain Things Are Likely
Pretty Poison - Catch me
Lian Ross - Do You Wanna Funk
Digital Ram - Do it
Janet Jackson & Herb Alpert - Diamonds
Oran "Juice" Jones - The Rain
Lorraine Mckane - Let The Night Take The Blame
Daryl Hall - Dreamtime
Michael Jackson - Dirty Diana
Hugh Masekela - Don't Go Lose It Baby
Bad Boys Blue - Do you wanna dance
Communards - Don't leave me this way
Hot Chocolate - Every 1's a winner
Den Harrow - Energy Rain
Off - Electrica Salsa
Anita Baker - Everytime you touch
Boy George - Everything I own
Fine Young Cannibals - Ever fallen in love
Neo - Fade to gray
Pseudo Echo - Funky Time
Nancy Martinez - For Tonight
Sybill - Falling in love
December - Free again
Pepsi & Shirley - Good-bye stranger
Bad Boys Blue - Gimme gimme your loving
Gwen Guthrie - Ain't Nothin' Goin' On But The Rent
Inxs - Need you tonight
Vivien Vee Heartbeat
Sharon Dee Clarke - He's coming back
Evelyn Thomas - How Many Hearts
Lisa Lisa and Cult Jam- Head to toe
Pepsi & Shirley - Heartache
Seven Eleven - O.K.
Prince - Hot Thing
Buster Poindexter & His Banshees Of Blue - Hot Hot Hot
Hipsway - Honeythief
Vanessa Williams - He's Got The Look
Soul Club – I Want Your Guy
Prince Charles and The City Beat Band - I Can't Stop Loving You
Whitney Houston - I wanna dance with somebody
Alison Moyet - Is this love
Uptown - I'm losing you
Taffy - I Love My Radio
Book of love - I touch roses
Marsha Raven - Catch Me
Eastbound Expressway - Primitive Desire
Kelly Marie - Feels like I'm in love
Grace Jones - I'm not perfect
Robert Palmer - I Didn't Mean To Turn You on
Erasure - It doesn't have to be
Sheryl Lee Ralph - In the Evening
Pet Shop Boys - In the night
Meli'sa Morgan - If You Can Do It (I Can To)
G.T. - I need you
Samantha Fox - I surrender
New Order - I don't care
Stacy Lattisaw - Jump Into My Life
K.B.Caps - Julia
Tina B - January February
Modern Talking - Jet Airliner
Stephen Duffy - Kiss me
Siedah Garrett - K.I.S.S.I.N.G.
Paula Abdul - Knocked out
Sybil - Let Yourself Go
Borneo - Let's all dance
David Gray - Lets Dance Tonight
Ferry Aid - Let it be
The Human League - Don't You Want Me
Sigue Sigue Sputnik - Love Missile F1-11
Kim Wilde - Kids in America
Blondie - Call Me
Mel & Kim - Respectable
Yazoo - Situation
Talk Talk - It's My Life
16 Bit - Where Are You
Michael Cretu - Samurai
Depeche Mode - No Disco
Freez - I.O.U.
Fun Fun - Happy Station
Grace Jones - Slave to the rhythm
Heaven 17 - Let me go
Howard Jones - What Is love
Master Genius - Let's Break
Nik Kershaw - Wouldn't it be good
Flirtations - Earthquake
Pet Shop boys - Love comes quickly
Sadie Nine - Let's work it out
Michael jackson - Liberian Girl
Tolga - Leave it all behind
Expose - Let Me Be The One
Gladys Knight & the Pips - Love over boat
Silicon Dream - Marcello Mastroiani
Timex Social Club - Mixed Up World
Les Rita Mitsouko - Marcia Baila
Dead Or Alive – You Spin Me Round (Like A Record)
Kid Creole & The Coconuts - My Male Curiosity
La Flavour - Mandolay
Bobby Brown - My Prerogative
George Michael - Monkey
Samantha Fox- Nothing's gonna stop me now
Martinelli - Cinderella
Chris Rea - On the beach
Joy Peters - One Night In...Love
Twilight - People need love
Expose- Point Of No Return
Pet Shop Boys - Paninaro
Sheila E. - Paradise Garden
Grace Jones - Party Girl
MARRS - Pump up the volume
Alphaville - Big In Japan
Natalie Cole - Pink Cadillac
Trance Dance – River Of Love
Stop - Rendezvous
The Whispers - Rock Steady
Jeffrey Osbourne - Room With A View
Off - Step by step
Kaja - Shouldn't do that
Five Star - The Slightest Touch
Robbie Nevil - C'Est la Vie
Alison Moyet - Sometimes
Michael Jackson - Smooth Criminal
Jeffrey Osborne - Soweto
Michael McDonald - Sweet Freedom
Wa Wa Nee - Stimulation
Swing Out Sister - Surrender
Erasure - Sometimes
Sweet Heat - This is the night
Swing Out Sister - Twilight World
Janet Jackson - The pleasure principle
Chaka Khan - Tight Fit
Dr. Groove - Midnight maniac
Georgio - Tina Cherry
Kool & The Gang - The Throwdown Mix (Medley)
Michael Jackson - The way you make me feel
Vanessa Williams - The Right Stuff
TKA -Tears may fall
Cyndi Lauper - What's going on
Solid Strangers - My Delight
Stop - Wake Up
Nancy Martinez - For Tonight
The Rah Band - Messages from the stars
Brandi Wells - Watch Out
Pet Shop Boys - West end girls
Jellybean - Who found who?
Madonna - Who's that girl?
Device - Who says
Fascination - Why You Wanna Go
Alphaville - Sounds Like A Melody
Pet Shop Boys - What have i done to deserve this?
Pam Russo - You can't take my love
Planet P Project - Why Me?
Symphonia - You And Me
Harold Faltermeyer - Axel F.
Kim Wilde - Keep me hanging on
Gavin Christopher - You Are Who You Love
Mario Reyes - (You gotta do) What Ever Turns You On
Koto - Jabdah
Wish key - Last Summer
Savage - Don't Cry Tonight
Kelly Brwon - Only You Can
Piano Fantasia - Song For Denise
Paul Hardcastle - 19
C.C. Catch - Cause You're Young
Denise Edwards - Don't Look Any Further
ALBA - Only Music Survives
Alphaville - Dance With Me
Bolero - I Wish
Company B. - Fascinated
Den Harrow - Bad Boy
James Brown - Living In America
Duran Duran - I Don't Want Your Love
Expose - Let Me Be The One
Falco - Jeanny
Fine Young Cannibals - She Drives Me Crazy
Taylor Dayne - Tell It To My Heart
Imagination - Just An Illusion
Indeep - Last Night A DJ Saved My Life
Inner City - Big Fun
Ivan - Fotonovela
Laid Back - White Horse
Lee Marrow - Sayanora Don't Stop
Lian Ross - Say You'll Never
Limahl - Neverending Story
Murray Head - One Night In Bangkok
Raggio de Luna - Comanchero
Rob Base - It Takes Two
Roxanne - Charlene
Silent Circle - Stop The Rain In The Night
Solid Strangers - Vision Of The Night
Stevie Wonder - Part Time Lover
Yarborough & Peoples - Don't Waste Your Time
Mel & Kim - System
Den Harrow - Future Brain
Erasure - A little Respect
Koo De Tah - Too young for promises
DJ’s Factory - A view to a kill
Falco - Rock me Amadeus
Falco - Vienna Calling
Round One - Theme From Rocky – Eye of the Tiger
B Project - Theme From Rocky IV
Lee Marrow - Cannibals
Digital Game - Please don’t go
Miko Mission - How old are you?
Max Him - Japanese Girl
Silver Pozolli - Around my dream
Lime - Unexpected lovers
Shannon - Give me tonight
Reeds - In your eyes
The Twins - Not the lovin’ kind
Duran Duran - Wild Boys
Bad Boys Blue - You’re a woman
Bob Marley - Could you be loved
Koto - Visitors
Flash and The Pan - Midnight Man
Flash And The Pan - Communication Breakdown
Sinitta - Cruising

Alıntı yazımıza son bir ek:

16 BIT - Where are you



 



2 yorum:

  1. Sevgili Bülent bey, ufak bir düzeltme yapmak istiyorum; "extended mix", "remix", "dance mix", "maxisingle", "long version" gibi tanımlamaların tümüne "uzun versiyon" demişsiniz. Ama bu yanlıştır üstadım. "Extended Mix"; parça stüdyoda bittikten sonra melodinin bir parçasını baz alıp ikinci kıtasından sonra yerleştirmeye denir. Bu parçanın alt yapısı da olabilir (solist'in hazır bulunması gerekmez.) "Remix" ve "dance mix" ise 3. parti loop'ların da eklenmesi ile oluşturulur. "Maxi Single" ise 12" olup tek bir parçaya adanmış plaklara denir. Bir parçanın orijinal tek uzun versiyonuna "Long Versiyon" denir ve başından sonuna kadar parçaya stüdyo da müdehale yoktur. Bu satırları zamnında TRT3'e arşivinden çok plak taşımış bir kişi yazmaktadır. Saygılarımla üstadım...

    YanıtlaSil
  2. benzer geçmişi paylaşıyoruz...

    yoksul bir aileydik, 1+1 evde 5 kişi yaşıyorduk. gece engin arman'ın programı başladığında büyük bir heyecan ve korkuyla radyoyu açardım. kimseyi uyandırmak istemezdim, hem biri uyansa radyoyu kapattırırdı. kulağımı hoparlörlerden birinin içine kadar sokar radyoyu çok ama çok az açar, kayıt yapardım. engin arman'ın konuştuğu bölümü çıkarayım derken her şey birbirine girer ve kaset çaların tuşlarına bastıkça çat pat küt gürültü çıkardı. 45 dakika boyunca gerim gerim gerilirdim. tam da yazınızda bahsettiğiniz gibi olan engin arman'ın anonsları kayıt için hiç uygun değildi, miksajı da konsantrasyonu da bozuyor, beni deli ediyordu.

    ama zamanının en yeni en alternatif dans şarkılarının uzun versiyonlarını mucizevi bir şekilde bir türk radyo kanalında bulmak benim için avrupa'daki diskolara akıp 1 gecede hepsini dolaşıp dönmek gibiydi. ertesi gün çeşitli teknik aksaklıklara rağmen iyi kötü bitirdiğim kayıtları dinlemek hayatımdaki en büyük zevkimdi. herkesin evi boşalttığı saatleri iple çeker, teybin sesini sonuna kadar açar gece hayal meyal duyarak kaydettiğim şarkıların nihayet işitsel tadına varırdım.

    bu şekilde az boş kaset satın almadım, bütün harçlığımı müziğe yatırır okula yeniköy'den emirgan'a genellikle yürüyerek gidip gelirdim ve hemen hepsi metronom'dan yaptığım kayıtlarla doluydu.

    1993'de aspendos'ta disk jokeyliğe başladım, okuduğum okul artık hiç ilgimi çekmiyordu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...