22 Şubat 2019 Cuma

ABBA iki yeni şarkıyla dönüyor....


Sanırım ABBA ve akılda kalan o güzel parçalarını hatırlamayan müzik sever yoktur. Andrsson-Ulveus parçalarına ses veren Agnetha ve Frida 'nın soprano ve mezo soprano sesleri parçalara harika bir tat katardı.

1972 ile 1982 arasında aktif olan grup üyeleri 1982 sonunda kendi yollarına gitmeye karar verdi. Andersson-Ulveus ikilisi müzikaller yazdı, solo çalışmalar yaptı. Kadın üyelerde solo albümler yaptı.

Grup hep popüler kalırken, Mamma Mia adlı müzikalleri dünya çapında ses getiriken aynı adlı iki de müzikal film yapıldı ve ABBA hala insanlar için aynı ABBA idi.

Zaten 1982'den beri hayran kitlesi hep bir geri dönüş umudunu içinde tutmuştu ve son yıllarda artan hayran baskısı ve popülarite sonunda bir dönüşü kaçınılmaz kıldı.


Ve geçen yıl yaz aylarında Andersson-Ulveus ikilisi müjdeli haberi verdi. Grup 36 yıl sonra tekrar stüdyoya girmişti. Bunun sonucunda iki yeni parça ortaya çıkmıştı.



Bunlar:

I Still Have Faith In you:
Bu bir ballad parça

Don't Shut Me Down:
Bu ise 70'ler tarzı bir pop eser

Parçalar ABB'nın 2019 Avatar dünya turnesi ve BBC'de yayınlanacak belgeselleri için yapıldı ve 2019 sonbaharında yayınlanacaklar. Peki yeni bir albümde yapacaklar mı? Kimbilir?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...