12 Nisan 2019 Cuma

C.C.Catch - Diamonds (Best Of) LP





Bu kez de biraz eskilere gideyim dedim. 80’lere bir dönüş yaptım, müziğin çok iyi olduğu yıllardı. Her çeşit müzik tarzında kült hale şimdi gelen albüm ve parçalar çıkmıştı.

İşte o günlerden bir isim bu yazımızın konusu C.C.Catch; nam ı değer Caro Caroline Müller.



Alman sanatçının birgün ünlü Alman besteci ve yapımcı Dieter Bohlen ile karşılaşması sonucu şansı hızla döndü ve toplamda dört albümden oluşan bir ortak çalışma oldu aralarında 1985 ve 89 arasında. Hatta o yıllarda ünün dünyayı kasıp kavuran Dieter Bohlen’in grubu Modern Talking’e ithafen C.C.Catch’e dişi Modern Talking te deniyordu.

İşte bu birliktelikte yayınlanan ilk üç albüm sonrası sanatçının Diamonds adlı içinde o zaman için üç te yeni şarkı olan Best Of albümü yayınlandı. Bu yazıda, eskilere yad etmek adına çıktığı tarihte edindiğim bu plak hakkında birkaç kelam edeyim dedim.

Albüm açılış parçası yine o albümde ilk kez yayınlanan House Of Mystic Lights idi. Bu parçada, C.C.Catch ilk kez rapten yararlanmıştı. Parçada rap kısımları seslendire 90’larda Captain Holywood olarak ünlenecek olan Tony Dawson idi. Parça 88 yılında çok ses getirip listelerde üst sıralarda kalmış idi.

İkinci parça C:CCacth’ in 86’da yayınlanan ikinci albümü Heartbreak Hotel ‘den Are You Man Enough isimli tekli.

Devamında 85 yılı tarihli çıkış albümü Catch The Catch’ den ilk yayınlanan unutulmaz tekli ‘Cause You Are A Young gelir ki, bu parça aradan geçen 34 yıla rağmen halen çok etkileyicidir. Bu yüzde kapanıştan önce yine o zaman yeni olan Don't Shoot My Sheriff Tonight gelir.


Ve ilk yüz Heartbreak Hotel adlı albümün aynı adlı teklisi, hey gidi hey ne şakı idi 86’da...

İkinci yüz 87 yılına ait üçücü albümü Like A Hurricane’ den çıkan tekli Solu Survivor, ardından ise 85 yılından unutulmaz teklisi Starangers By Night gelmekte ve yine aynı yıldan I Can Lose My Heart Tonight, kapanıştan önce ise 86’dan sevdiğim teklisi Heaven And Hell



Geçmişe bakınca, o zamanlarda yapılan müziğin her tarzda çok yaratıcı ve kaliteli olduğu inkar edilemez. Örnek aradan geçen 35 yıla rağmen halen sanatçı bu albümdeki parçaları hem bizim nesli hem de gençlere okuyor, gelen nesillerde bu parçaları severek dinliyor.




 Üstte birkaç yıl önceki Moskova konserinde, C.C.Catch ve Heaven and Hell..Altta ise 2013 ten canlı performans...



Parça Listesi:

A Yüzü

House Of Mystic Lights (Long Version - Dance Mix
Are You Man Enough
'Cause You Are Young
Don't Shoot My Sheriff Tonight (Bonus Track)
Heartbreak Hotel

B Yüzü:
Soul Survivor
Strangers By Night
I Can Loose My Heart Tonight
Heaven And Hell
Do You Love As You Look (Bonus Track)




Söz ,müzik : Dieter Bohlen
Co-Producer: Louis Rodrigues
Gitar, klavyeler ve geri vokaller:Dieter Bohlen, Rolf Köhler, Michael Scholz ve Detlef Wiedeke
Davul: Frank Otto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...