5 Mayıs 2019 Pazar

Kerem Görsev - After The Hurricane LP




Kerem Görsev’in 18. albümü “After the Hurricane” 2018 yılı Ocak ayında New York’ta Bunker Studio’ da kaydedildi. Albümde bulunan 8 parçanın bestesi Kerem Görsev’e ait.
Dünyanın önemli müzisyenlerinden trompette Terell Stafford, kontrbasta Peter Washington ve davulda Ferit Odman’ın yer aldığı albüm CD & LP formatında Emre Grafson aynı yıl Mart ayında yayınlandı. Albümün prodüktörlüğünü ise Ferit Odman yaptı.

Albüm hakkında Kerem Görsev şunları söylemişti:

"Yaşadığımız hayatımızda neyin ne zaman olacağını, nasıl gelişeceğini ve nasıl sonuçlanacağını tahmin edemeyiz, hiç bilemeyiz, sadece seyredip görebiliriz. Bazen bir girdap bazen büyük bir akıntı sizi oraya atar ve yeni bir yörüngeye girer hayatınıza başlarsınız.

Bu süreçte ise her zaman olduğu gibi yaşanan olaylar bana yeni müzikler yazdırır. İşte bu son albümüm “After the Hurracine” New York’ta Ferit Odman ile 2 aylık bir ön çalışmanın ardından 23 Ocakta gerçekleşti. Terell Stafford trompette, Peter Washington da Kontrbasta (daha önce Ferit’in albümlerinde yer almıştı) bu kez quartet olarak 8 bestemi molalar dahil 4 saatte kaydettik.

Harika bir Steinway & Sons piyano ile mükemmel bir stüdyo olan Brooklyn’deki The Bunker’da işler rahat yürüdü. Ertesi gün mix, birkaç gün sonra mastering yapıp keyif içinde döndük. Bu albümde herşeye el atıp titizlikle sonuçlandıran, bütün organizasyonu ayarlayıp beni sadece müzik çalmaya odaklayan Ferit Odman’a büyük bir teşekkür ederim. Ayrıca Terell ve Peter müziğime eşsiz yorumlar kattı. Davuldaki Ferit Odman’a da ayrı teşekkürler, kayıt öncesi Bodrum’da prova yapıp stüdyoda herşey planlı programlı olmasını sağlayıp nefis bir eşlikte bulundu.


Albümdeki parçalara gelecek olursak:

Cat Shalter – Sanatçının Emirgan’da yaşamış kabadayı bir sokak kedisi için bestelediği bir eser

Big Heart – Bu eser için kendisi şöyle der: İki sene önce vefat eden Mustafa Koç’un televizyondan cenazesini izlerken her kesimden katılan 10 binlerce insanın beni etkilemesi üzerine yazdım.

December – Sanatçının babamın vefatından sonra ortaya çıkan bir eser,

Olive tree – Sanatçının Kemikler köyündeki 400 - 500 yıllık zeytin ağaçları için yaptığı bir beste,

Dorea - After The Hurracine - Mermaid - Maybe One Day – adlı eserler ise Deniz Kurt Görsev için yazdığı parçalar


Albüm tipik bir Kerem Görsev çalışması, her zaman ki gibi güçlü besteler ve yorumlar, bunları destekleyen iyi bir kayıt ki ben de albüm plak olarak mevcut, bu kez ben değil ama küçük kızım bana doğum günü hediyesi olarak almış bu albümü, ne derler Armut dibine düşermiş J

Tavsiyem yoksa eğer evinizde ucuz yollu bir plak çalar edinip, müziği plaktan dinlemeniz, o zaman ne dinlediğinizi tam hissedeceksiniz.

Altta, Kerem Görsev röportajı: ‘After The Hurricane' adlı yeni albümünü üzerine bir  röportaj



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...