19 Ocak 2010 Salı

4 Seasons/Vivaldi- Anne Sophie Mutter/Wiener Philharmoniker LP

Blogta daha önceleri Vivaldi'nin dört mevsim eserinden detaylı olarak bahsetmiştim, dileyen okuyucular o yazıda eser detayına bakabilirler. O yazıda burada tanıtacağım albüme şöyle bir değinmiştim. Şimdi ise bu albümü tanıtacağım.

Bana göre en iyi dört mevsim yorumlarından biri olan albüm 1984'te EMI firmalarından Angel tarafından uzun çalar olarak yayımlanmış. Seksenli yıllarda çok yaygın olduğu üzere kayıt dijital olarak gerçekleştirilmiş ve yakın zamanda detaylarını yazdığım DMM tekniği ile plak masterı gerçekleştirilmiş.

Eser  Herbert Von Karajan idaresindeki Viyana Filarmoni orkestrası tarafından yorumlanmış ve solist ise ünlü keman virtüözü Anne Sophie Mutter o yıl 20 yaşında olan sanatçının albümdeki performansı olağanüstü.Albümde Herbert Von Karajan ve William Tim Read klavsende yer almışlar. Albümde klavsen yorumları oldukça dikkat çekici ve kemandan sonra en dikkati çeken enstruman.

Yorum alışılmışın biraz daha tempolusu ve biraz daha sert çalınan tarzda her ne kadar en sert yorum 2000'li yıllarda yine Anne Sophie Mutter'den gelmiş olsa da bu albümde usta Herbert Von Karajan'ın eserin yorumuna etkisi oldukça hissedilmektedir

Şu an müzik marketlerde CD cersiyonunu rahatlıkla bulabileceğiniz albümü almanızı öneririm imkanı olanlar ebay'den plak versiyonunu alabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...