10 Ocak 2010 Pazar

THE BASSFACE SWING TRIO plays Gershwin LP 180 gr


Sizlere Stockfisch firmasından tanıtacağım son LP The Bassface Trio'dan olacak biliyorsunuz bu firma LP lerini sizlere aynı grubun Cole Porter hakkındaki LP si ile başlamıştım.

Güzel butik işler yapan Alman Stockfisch firması kataloğunda sadece çok özel altı adet plak bulunmakta ve dediğim gibi bu yazımla bunların tamamını sizlere ulaştırmış olmaktayım.

Alman caz triosu Cole Porter ile ilgili çalışmalarında birlikte çalıştıkları vokalist ile vokal içeren parçalara da yer verirken bu albümde grup sadece enstrumantal çalışmalar yapmış.
George ve Ira Gerhwin caz alanında tarihe altın harflerle geçen iki unutulmaz Amerikalı kardeş bestecilerdir. Eserlerini Miles Davis, Oscar Peterson, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald gibi pek çok unutulmaz caz sanatçısı yorumlamıştır, günümüzden Diana Kral ilk akla gelen çağdaş yorumculardandır bu alanda.


Grubun bu çalışması ev stüdyosunda direk analog kayıt ve bunun anında Direct Metal Mastering (DMM) olarak master'a aktarılmasıyla gerçekleştirilimiş. Albüm sadece 2000 adet olarak 180 gr LP olarak basılmış olup LP içinde albümün SACD sini de içermektedir. Herbirinin iç kapağı altında yaş imza ile beraber özel serinin kaçıncı albümü olduğu yer almaktadır. Benim dinlediğim 1595 sayılı albüm.

Tamamen spontone yapılan kayıdı dinlerken grubun performansi sizi cidden etkisi altına almakta sanki Alman değilde Amerika'dan eski caz üstatlarını dinler gibi oluyorsunuz.

Albümün içeriği alttaki gibidir;


Side A:

1 Oh, Lady Be Good 8:50


2 Embraceable You 4:47


3 Strike Up The Band 3:47

Side B:

1 Our Love Is Here To Stay 7:14


2 The Man I Love 7:05


3 I Got Rhythm 5:18



Birazda bu albümün çok özel kaydından bahsetmek isterim:

2007 yılında gerçekleştirilen çalışma için The Bassface Swing Trio yani Thilo Wagner (piyano), Jean-Philippe Wadle (bas) ve Florian Hermann (bateri) Stockfisch ev stüdyosuna kayıtlar için gelirler.


Thilo WAgner bir Fazioli F 228 kuyruklu piyano çalar kayıtlar esnasına resimde firmanın kendi tasarımı olan mikrofonların her ayrıntıyı almak için piyano üstünde sıralanışı bulunmaktadır.


Bu analog kayıtta tüm kayıt kanalları ve miksler direk olarak VMS-80 DMM masterin tezgahı kafasına yönlendirilmiş

Hans-Jörg Maucksch, Christian Struck ve Günter Pauler Direct To Disc ayarlarını Sonosax miksing konsol ile yapmışlar tamamen analog olarak


Ekipman

Miksing Konsole: SONOSAX SX-S and SX-ST


Microfonlar:: GEFELL UM-75, MB 608 CL ve NEUMANN M7 capsule transformerless tube design -


Dijital Konvertırrlar (SACD kayıdı için): emmLabs ADC8 Mk IV (DSD) ve NEXUS 28-bit (PCM) -


Dinamikler: ELYSIA alpha compressor ve DRAWMER S3 -

Speakerlar: STRAUSS Mastering-Monitor SE-MF-2 -

Güç amfisi:: FLYING MOLE DAD-M100


Yanda Hendrik PULER NEUMANN VMS-80 DMM (Direct Metal Mastering) tezgahında vakum pompası iç basıncını test ederken

The Bassface Swing Trio içinde daha fazla bilgi için

www.bassface.de

Albüme ulaşmak için Mavi HiFi ' linki:

http://www.mavihifi.com.tr/haberler.asp?islem=detay&ID=20&UstID=111

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...