27 Ağustos 2012 Pazartesi

Charlie Haden Quartet West: Sophisticated Ladies Double LP


Charlie Haden ve grubu Quartet West’ ten tam dört dörtlük bir çalışma Sophisticated Ladies albümü. 2010 Kasım ayında  Universal’den yayımlanan albümün double olarak basılan LP’ sini inceleyeceğiz.


Aslında albüm için detaya girmeden albüm hakkında iki kelime yazmam gerek ki, bunlar: Eşsiz ve Mükemmel…

Charlie Haden, Alan Broadbent, Ernie Watts ve Rodney Green albümde gerçekten ustalıkla performans sergilemekteler, buna ek olarak albüme katkısı olan tüm vokalistlerin mükemmel performansları ve eşsiz yaylı aranjmanları çalışmayı mükemmelleş tirmiş. Her bir sözlü eser albümde yer alan vokalistlerin eşsiz yorumuyla ve dörtlünün muhteşem performansı ile yaylıların işe katılmasıyla harika işlenmiş.

Ayrıca, albüme dikkat edince parçaların sıralamasıyla albümün bulunan ve kaybedilen aşkın büyük hikayesini anlattığını görmektesiniz. Açılışta Melody Gardot’un masum ve mükemmel sesiyle gelen If I’m Lucky adlı eserle sanki bir romanı okumaya başlıyor ve kapanışta ise Diana Krall’ın okuduğu Gordon Jerkins’in parçası Goodbye ile hüzünlü sona geliyorsunuz. Tüm albüm harika bir roman tadında ve katılan her vokalist (Diana Kral, Melody Gardot, Norah Jones, Cassandra Wilson, Rene Fleming ve Ruth Cameron) bu romanın bölümlerinin oluşmasına muhteşem bir destek veriyorlar

Melody Gardot'tan If I'm Luck altta..



Bu arada, Alan Braodbent’in yaylı aranjmanlarına da değinmeden geçmemek doğru olacak, bunlar parçalara basit bir arka plan sağlamanın ötesinde her şarkıda destekleyici bir roldeler, tek istisna Norah Jones’un okuduğu I’ll Wind adlı parça burada yaylılar yok ve dörtlü müthiş bir performans sergilemekte.

Norah Jones'tan I'll Wind altta...



Gayet tabii burada Charlie Haden’in ve dörtlüsünün inanılmaz yeteneğine diyecek kelime yok, Haden bası mükemmel çalmış ve ses mühendisi de bir o kadar mükemmel kaydetmiş. Harika kayıt içinde Charlie Haden basını duymak nasıl olur diyenlere albümde My Old Flame’ e kulak kabartın derim.

Parçalar:


 If I'm Lucky (with Melody Gardot)
Sophisticated Lady
 Ill Wind (With Norah Jones)
Today I Am A Man
My Love And I (Cassanrda Wilson)
Theme From Markham
Let's Call It A Day (Ruth Cameron)
Angel Face
A Love Like This (With Renee Fleming)
My Old Flame
Goodbye (With Diana Krall)
Wahoo

Ekip:



Ernie Watts: tenor saxophone; 
Alan Broadbent: piano; 
Charlie Haden: double-bass; 
Rodney Green: drums; 
Melody Gardot: vocals (1); 
Norah Jones: vocals (3); 
Cassandra Wilson: vocals (5); 
Ruth Cameron: vocals (7); 
Renee Fleming: vocals (9); 
Diana Krall: vocals (11); 
string orchestra arranged and conducted by Alan Broadbent (1, 2, 5, 7, 9, 11). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...