30 Kasım 2011 Çarşamba

İstanbul Kültür Turu-5: Gece ve Şehir



İstanbul günün her saati farklı görünümlere bürünen gizemli bir şehir. 28 Kasım'da eşimle bir gece turu yapalım dedik ve o arada kentin fotoğraflarını çekeyim dedim.

Öncelikle her zaman etkileyici olan bir mimariye sahip olan Beyoğlu'ndaki ünlü St.Antuan kilisesine gittik, yapı geceleyinde çok etkileyici, ayrıca gece vakti içi çok egzotik büründüğü renklerle.




Sonraki durağımız ise Galata Kulesi ve çevresi idi. Zaten o semt tamamen tarih kokan bir yer, sahip olduğu eski binalar ve sokaklar ise gece vakti çok etkileyici kareler veriyor. Aynı yerde olan turistik dükkanlar geceleyin ışıl ışıl, otantik kahvehane etkileyici.








Galata Kulesi 'nden Karaköy 'e inerken geçtiğiniz ara sokaklar ise eski binalarla bezeli ve tamamı harika bir mimariye sahip ve geceleyin Bankalar Caddesi etkileyici.














Son durağımız Galata Köprüsü idi. Geceleyin orada da harika fotoğraflar çektim, geceleyin köprü, Eminönü, Karaköy ve köprü altındaki işletmeler bir farklı.




Bu sefer ki konumuzda az yazı bolca resim oldu ve ben mekanların tarihi ve detayına girmedim ama zaten kentin fotoğrafları kenti anlatmıyor mu?

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...