1 Kasım 2011 Salı

Kerem Görsev - Laid Back CD



Evet Kasın ayı için ilk konuğumuz Kerem Görsev. Sanatçının ünlü Amerikalı caz vokalist Allan Harris ile 1997 yılında yaptığı albümü ele alıyoruz.

Takipçilerinin çok iyi bildiği üzere sanatçımız genellikle albümlerinde kendi özgün bestelerine yer vermekte fakat bu albümde olduğu üzere bazen istisnai olarak Great American Songbook diye adlandırılan büyük Amerikan caz kataloğundan standart eserlere de yer vermekte ki bu albüm tamamıyla bu tarz ünlü caz standartlarından oluşmakta.

Kendimi tabii kendimce sıkı bir caz sever olarak tanımlarım ve hatırı sayılır caz plaklarım arasında her zaman çok severek dinlediğim bir albüm var 60'lı yılların başından ünlü saksafon ustası John Coltrane ve mükemmel ses Johnny Heartman'a ait. Bu albümde özenle seçilen eserleri John Coltrane ve tayfasının harika performansı eşliğinde en az onlar kadar şahane bir performans sergileyen Johnny Heartman seslendirir. Hani tekrar tekrar dinleyin sıkılmaz aksine huzur dolarsınız.

İşte Kerem Görsev'in Laid Back adlı bu çalışması bende tıpkı üstte bahsettiğim albümü dinlerken hissettiğim şeyleri hissettirmekte, tek farkla bu kez sadece sanatçımızı eşsiz piyanosu ve yanında billur gibi bir ses ile Allan Harris

Parçalar:

1. They Say It's Wonderful
2. Polkadots And Moonbeams
3. Have You Met Miss Jones?
4. Moon River
5. These Foolish Things
6. The Nearness Of You
7. Ballad Medley
8. Smoke Gets In Your Eyes
9. Like Some One In Love
10. What A Wonderful World

Üstte albümdeki parça seçkisini görüyorsunuz, seçilen parçalar ve sıralamaları tam olmuş dedirten tarzda.

Açılış güzel bir tesadüf John Coltrane & Johnny Heartman albümü ile aynı parça They Say It's Wondurful, ben bu parçada Allan Harris ile Johnny Heartman'ın tarzlarını mukayese imkanı buldum, farklılar ve her ikisinin parçayı yorumu çok doyurucu.


Kısaca üstünde duracağım bir kaç parçadan biri ise Moon River, bu albümdeki yorum cidden güzel ki bu parçayı farklı büyük ustalardan dinlemişliğim vardır.What A Wondurful World ise bana çok farklı ama güzel geldi, albümde bu noktada en sevdiğim caz üstatlarından olan Louis Armstrong'u sanki anarak kapanış yapılmış. Albümü dinlerken vokalin yanı sıra harika piyanoya kulak kabartın derim.

Bu yazımda albümle alakalı video internet ortamında bulamadığımdan ekleyemiyorum ama size şiddetle albümü almanızı tavsiye ederim. Albüm Kerem Görsev Jazz Collection serisi içinde mevcut ve her albümde olduğu gibi kayıt çok iyi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...