14 Aralık 2011 Çarşamba

Çağrı Sertel Trio - Newborn CD


Ve diğer bir değerli caz sanatçımız Çağrı Sertle ile Çağrı Sertel Trio bu sefer bloğumuzda konuk, albümleri Newborn'dan biraz bahsedeceğiz.

Öncelikle sanatçının resmi sitesinden aldığım biyografisini altta kendisini tanıtmak amacıyla vermek isterim;



"1983 yilinda Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelen Çagrı Sertel’in müzik yaşantısı 12 yaşındayken ailesinin ona alığı küçük bir oyuncak klavye ile başladı. Ortaokulu İstanbul/Tuzla’da bir ilköğretim okulunda okuyan Sertel, bu sırada aldığı piyano derslerinin yanı sıra kendini geliştirmeyi sürdürdü.

Ortaokuldan sonra lise çagında İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik bölümünü kazandı. Girdiği yıldan itibaren okulda eğitimi olmamasına rağmen kompozisyona merak saldı ve çalışmalarına başladı. Birinci ve ikinci sınıfta “piyano ve orkestra” için müzikler yazmaya başladı ve kompozisyonlarını kurduğu orkestralarla okulda yapılan konserlerde seslendirdi. Daha sonra lise son sınıfının sonlarina doğru caz müzigi ile tanıştı.

Liseden hemen sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Piyano-Kompozisyon bölümünü tam burs alarak kazandı. Burada Ricky Ford, Tuna Ötenel, Donovan Mixon, Can Kozlu, Cengiz Baysal, Onur Türkmen ve Selen Gülün ile çalıştı. Burada caz müziğin yanı sıra farklı tarzda müziklerle de tanıştı. Yazdığı müzikler ve çaıimı da bu yönde oldukça değişti. Bilgi Üniversitesi’nde okudugu sırada yer aldiği projeler arasında; “Bad Hair Day”, “Çesn-i Dem” , “S.O.S” , “Monofoniks”, “Silent Project”, “Flat Five”, “The Ricky Ford 3+1 Quintet”, “Süreyya Doğrular & Çağrı Sertel Group” , “The Clown” , “Çağrı Sertel Trio” , “Pluma Band”, “FOURinthePOCKET” var. Bu projeleri ve gruplarıyla caz festivallerinde performanslar sergileyen Çağrı Sertel “Pluma Band”, “Çağrı Sertel Trio”, “FOURinthePOCKET” ve bunlar gibi bir çok orjinal projede yer almaya, bunları üretmeye ve performanslar sergilemeye devam etmektedir. Bunların yanı sıra Bilgi Üniversitesi’ne girdiği yıldan itibaren popüler piyasada da calışmaya başladı.





Buzuki Orhan Osman (konserleri ve albümünde), Keisa Brown, Tony Jones, William Cardosa, Cem Adrian (konserler ve albümünde), Yasar, Zuhal Olcay, Demir Demirkan, Sabri Tuluğ Tırpan, Sertab Erener, Bora Uzer gibi isimlerle çalıştı.

Sertab Erener, Bora Uzer, Sabri Tuluğ Tırpan, FOURinthePOCKET, Çağrı Sertel Trio ile ve ayrıca gelişme aşamasındaki yeni projeler ile çalışmalarına devam etmektedir…"


Gelelim albüme 2010 yılında caz severlerle buluşan albümü Pozitif Müzik Yapım basmış. Kayıtlar Miam Stüdyoları, miks ise Babajim Stüdyolarında yapılmış. Mastering ise Bohus Sound İsveç'te gerçekleştirilmiş. Albümün kaydı odyofillere uygun güzellikte, ayrıca kaliteli bir kap ve içinde kitapçık ile CD gelmekte.

Albümde tüm besteler Çağrı Sertel'e ait, sanatçının üçlüsü ise şöyle piyano,elektronikler Çağrı Sertel, kontrbas Kağan Yıldız ki kendisi aynı zamanda Kerem Görsev Trio ve Yahya Dai Quartet'te de çalmaktadır, davulda ise Ediz Hafızoğlu.


Ayrıca konuk müzisyenler ise soprano saksafonda Levent Altındağ(Cloudy Weather), trompette İmer Demirer(B Feeling), elektrikli gitarda Sarp Maden ( Burning Circles, Cloudy Weather) ve viyolenselde Çağ Erçağ ( Ballad for Rainy Tuesday, Missing).

Albümün kartonetinde caz üstadı Aydın Esen'in ise albüm hakkında yazdığı güzel bir yazıyı da bulabilirsiniz.

Albümde elektronik ve elektrikli sazlar akustik sazlarla çok iyi bir dengede kullanılmış ve bu albüme farklı ama güzel bir tat vermiş. Eserler daha modern tarzda fakat asla anlaşılmaz ya da yorucu değil ve tüm eserler kendini zevkle dinleyiciye dinlettiriyor.

Girişte B Feeling var, bu parça çok hoş herkes soloları hakça bölüşmüş ve özellikle Çağrı Sertel'in harika piyanosu ve Kağan Yıldız'ın dikkat çeken kontrbas sololarına dikkat ama bunu derken esere trompetiyle kattığı güzel havayı unutmamalı İmer Demirer'in.

Altta bu parçanın canlı performansı ama İmer Demirer ve Kağan Yıldız olmadan...


Cagri Sertel Trio - B Feeling / Akustikhane from akustikhane on Vimeo.

Ardından gelen Ballad for Rainy Tuesday albümdeki favori parçalarımdan biri, sakin ağır ve giriş harika bir piyano solo ile başlamakta sizi alıp başka diyarlara götürüyor, stresten ve dertlerden uzaklaştırıyor. Sonrasında viyolenseli ile Çağ Erçağ parçaya giriyor ve o noktada caz ile klasik müzik bir bütün oluyor. Sanatçı müthiş bir sadelikte rahatlatan şekilde viyolenseli parçaya katıyor ve karşılıklı Çağrı Sertel'in piyanosu ile paslaşarak sololar yapıyorlar. BU eser harika bir çalışma her yönüyle.

Sonrasında ise egzotik bir havası olan parça Burning Circles var. Bu parçada Çağrı Sertel ve ona elektrikli gitar ile eşlik eden Sarp Maden, işte budur dedirttirmekte insana, Tanrım o nasıl bir gitar solodur, dinledikçe dinlemek istemektesiniz, ya Çağrı Sertel'in harika piyanosuna ne buyurulur ki bu arada arkadan davul mükemmelen destekte.Bu eserde favori parçalarımdan bu albümde.

Altta bu parçanın kayıdı esnasından bir video ve Sarp Maden'in harika solosu..


Burning Circles (guitar solo by Sarp Maden & Çağrı Sertel Trio) from Çağrı Sertel on Vimeo.

ve aynı parça canlı performans...


Cagri Sertel Trio ft. Cenk Erdoğan- Burning Circles /Akustikhane from akustikhane on Vimeo.

Sonrasında albümle aynı adlı parça Newborn gelmekte, bu eserde harika bir piyano ile giriş yapıyor, yumuşak ağır tempolu rahatlatan bir çalışma, davul ve bu arda Kağan Yıldız'ın kontrbas solosu çok etkileyici.

Ardından gelen Thinking of Somewhere Else, Missing, Cloudy Wether ve Values'ta da bir an bile müzikaliteden ödün verilmemekte hepsi güçlü besteler ve mükemmel bir performas ile kaydedilmişler

Albüm İçeriği:

1. B Feeling
2. Ballad For Rainy Thuesday
3. Burning Circles
4. Newborn Song
5. Thinking Of Somewhere Else
6. Deniz Kızı ( Mermaid )
7. Missing
8. Cloudy Weather
9. Values

Ve yine caz severlerin kaçırmaması gereken bir çalışma ile karşı karşıyayız, tüm odyofillere önemle tavsiye ederim.



Cagri Sertel Trio - Newborn Song / Akustikhane from akustikhane on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...