9 Temmuz 2012 Pazartesi

Ferit Odman - Autumn In New York CD & 180 Gr LP


Bence ülkemizde yetişen sayılı caz bateristlerden olan genç bateristimiz Ferit Odman'ın bloğumuzda bu seferde yeni yayımladığı ikinci albümüyle konuk etmekteyim. Albümümüz Autumn In New York.

Eğer bilmeyenler varsa Amerika'da geçen yıllardan sonra sanatçımız ülkemize dönmüş ve akabinde değerli bestekar ve caz sanatçımız Kerem Görsev ile onun üçlüsünde 2006'dan bu yana çalışmaktadır.

Tıpkı ilk albümde yaptığı gibi Ferit Odman bu kezde değerli Amerikalı caz müzisyenlerle bu yeni albümünde çalışmış. Ekip aşağıdaki gibi;

Trompet: Terell Stafford
Alto Saksafon: Vincent Herring
Piyano: Anthony Wonsey
Bas: Peter Washington
Davul: Ferit Odman

Albüm kayıtları Kasım 2010'da New York'ta gerçekleştirilmiş.

Kayıt ve miks: Michael Brorby Acoustic Recording Stüdyo
Master: Alan Silverman at Arf! Mastering

Bu kez ayrıca güzel bir haber ise bu albümü yayımlayan Equinox plak firmasının albümü hem CD ve hem de 180 Gr LP formatında yayımlaması.

Albümde Ferit Odman davulda, piyanoda Anthony Wonsey ve Peter Washington basta mükemmel bir ritim üçlüsü oluşturmuşlar. Onların önünde ise trompette Terell Stafford ve alto saksafonda Vincent Herring çalıyor.Albümde sanatçılar soloları çok dostane paylaşmış özellikle öne çıkan bir solo yok ki, bu ise albümü tam bir ortak çalışma albümü yapmış, sanatçılar birbirleriyle çok uyumlular ve harika paslaşmaktalar parçalarda.

Albümde içerik ise swing tarzı hard-bop ve ayrıca iki güzel ağır ritimli parça var Autumn In New York ve My Ideal

Ferit Odman bu albümünü son büyük piyanist ve bestecilerden James Williams'a adamış. Albümde kapanış parçası olan Changing Of The Guard ta bir James Williams bestesi.

Parçalar:

1.Step Lightly 7:09
2.Alter Ego 6:21
3.Autumn In New York 5:22
4.The Soulful Mr. Timmons 7:43
5.Hinsight 4:52
6.My Ideal 6:41
7.Changing Of The Guard 7:01

Kayıda gelecek olursak her detayı hissettiğiniz pürüzsüz tertemiz bir kayıt ve mükemmel bir miksaj yapılmış. Her odyofilin zevk alacağı bir albüm olmuş.

Altta albümden Alter ego....



Parçalar çok güzel sıralanmış, aşırı kafa karıştıran ya da yoran tarz eserler konulmamış ve iyi de olmuş, bana göre en iyi caz dinleyeni sıkmayan dinlendiren, stresini alıp başka diyarlara ona kendini bırakınca götüren cazdır ki, işte bu albümdeki sitilde tam da bu tarz.

Son bir söz ise albümlerini dinlemekten büyük zevk aldığım Ferit Odman için, öncelikle harika bir albüm ve çalışmanızı bizlerle 180 Gr LP olarak paylaşmanızdan ötürü ayrıca içten teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...