26 Aralık 2011 Pazartesi

Myriam Alter - If CD



Bu kez sizlere çok ama çok güzel bir albümü tanıtacağım. Belçikalı besteci/piyanist Myriam Alter'ın besteleri, bunları yorumlayan inanılmaz grup ve bunu tamamlayan harika kayıt. Çoğumuz Tango deyince TV lerde bol bol gördüğümüz hareketli dansa sahip Latin Amerika'dan bir müzik diye anımsarız. Kimilerimiz Tango çok sever. İşte bu albümde Tango ama çok farklı, öyle sıkı ritimli hareketli değil aksine dinlerken stresi alan yumuşak ağır tempolu besteler.

Altta albümden If...



Sanatçının böylesine harika besteler yapması sanırım birazda onun Sefarad kökleriyle ilgili olsa gerek, büyürken İspanyol, Güney Amerika, Latin, Oryantal, İtalyan ve klasik müzik akımları ile büyümüş ve sonuçta tüm bunları kendi içinde güzelce harmanlamış. Albümdeki parçalarda İspanyol/İtalyan etkisi de sıklıkla gözlemlenmekte.

Öte yandan albümdeki eserleri icra eden müzisyenler grubuda bir çoklu-kültür grubu, altta ekip üyeleri;

Myriam Alter: besteler
Dino Saluzzi: bandoneon
John Ruocco: Klarinet
Kenny Werner: piyano
Greg Cohen: kontrbas
Joey Baron: davul

Altta Waking Up...



Albüm kayıtları Avatar Stüdyoları'ın da yapılmış, Joe Farla tarafından ki adını not edin harika bir iş çıkarmış, eğer albümü dinlerseniz sebebini anlayacaksınız. Master ise Greg Calbi tarafından Sterling Sound' ta yapılmış. Zaten Alman plak firması Enja her zaman böyle kaliteli işlere imza atıyor.

Parçalar:

1. Waking Up (3:55)
2. Home (4:05)
3. If (5:47)
4. I Think Of You (6:12)
5. It's All There (4:44)
6. Children Play (3:41)
7. An Intrigant Melody (7:11)
8. Moving Somewhere (4:58)
9. You Should Stay (4:00)
10. Where You Belong (4:28)

Ve altta albümden Home..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...