29 Ocak 2012 Pazar

Dexter Gordon - Clubhouse CD


Dexter Gordon 1965 Mayıs ayında 25 ile 27 Mayıs arasında üç günlük bir periyotta hemen Avrupa dönüşü kaydeder.

Açılışta bir Dexter Gordon bestesi olan Hanky Panky, parçada Gordon ve Hubbard 'ın muhteşem bir uyumu göze çarpar ki bu parçayı alıp götürmektedir.Bu parça harika bir caz standardıdır, içinde muhteşem bir Dexter Gordon solosu ve Fredie Hubbard solosu barındırır. Saksafon ve trompet bu denli uyumlu olabilir.

I'm A Fool To Want You ise bir Sinatra klasiği ve yumuşak ballad eser, sıkı açılıştan sonra iyidir şeklinde özetleyebileceğimiz Blue Note firması politikasına uygun şekilde ikinci sırada yer almaktadır. Bu parçada Dexter Gordon çok melodik ve hassas ve gözlemlediğim biraz John Coltrane etkisinde burada. Fredie Hubbard ise yine etkileyici. Giriş piyano ile açılıyor ve Gordon sonra başlıyor yumuşak ve hassas bir tonda. İkili ve artlarında yumuşak piyano ve davulcunun fırça darbeleri sizi alıp götürüyor.

Altta harika parçanın videosu...

 

Deviette bir Ben Tucker bestesi ve tipik bir modal caz örneği, orta ritimde akıcı bir çalışma.


Clubhouse albümdeki ikinci Dexter Gordon bestesi ritmik bir tempoda giriyor parça saksafon ve trompet arada piyano solo için Barry Harris'e izin veriyor, sonlara doğru güzel bir kontrbas solo mevcut.

Lady Iris B ise albümde yer alan ikinci ballad parça I'm A Fool To Want You kadar olmasa da yine de güçlü bir çalışma ve içinde iyi bir Gordon/Hubbard birlikteliği var.

Kapanış parçası ise albümde yer alan üçüncü Dexter Gordon bestesi olan Jodi, iyi bir Blues örneği, akıcı, güzel başta iyi bir saksafon solo sonra bir trompet solo ve piyano solo içermekte.

Albüm 1965 yılında kaydedilmiş ama 1979'a dek yayımlanmamıştır.

Parçalar:

 1.Hanky Panky 6:30
 2.I'm A Fool To Want You 6:43
 3.Clubhouse 7:35
 4.Devilette 7:04
 5.Lady Iris B 5:41
 6.Jodi 5:41

Ekip:

Bas – Bob Cranshaw (parça 1,2/4-6)
Bas – Ben Tucker (parça 3) 
Davul – Billy Higgins
Piyano – Berry Harris
Tenor Saksafon – Dexter Gordon 
Trompet – Freddie Hubbard


Benim elimdeki 2007 yılı Rudy Van Gelder Remaster Edition CD albüm, bu çalışmayı LP olarakta yurtdışından edinebilirsiniz. Kolleksiyonda olması gerekli önemli bir caz albümdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...