19 Ocak 2012 Perşembe

Kerem Görsev - Relaxing CD



Bu hafta bloğumuzda bu ikinci Kerem Görsev albümü inceleyeceğimiz. Relaxing isimli çalışma sanatçının 1997 yılı çalışması ve dördüncü albümü.

Sanatçı albümün kartonetinde her sanatçının kendisine örnek aldığı bir ustanın olduğundan bahsedip kendisi için bu ustanın Bill Evans olduğunu söylemekte ve tıpkı onun gibi
bu dördüncü albümünde üçlü müziği yapmak için yani piyano-bas ve davul bir proje geliştirdiğini akıcı bir dille anlatmakta.


Albümde hem sanatçıya ve hem de başka caz sanatçılarına ait toplam on iki eser var.Kayıt ve miks Hakan Kurşun tarafından yapılmış miks ise Muammer Tokmak tarafından yapılmış.

Parçalar:

  1 - Secret Love
  2 - Conversations With The Bass
  3 - Emily
  4 - Four Days
  5 - Sunset
  6 - Gloves
  7 - Soul Eyes
  8 - Relaxing
  9 - Lady Bird
10 - Emily "Take 2 Duo"
11 - Sunrise
12 - Voyage


Ekip:

Kerem Görsev: Piyano
Eric Revis        : Bas
Bob Demeo      : Davul

Albümü dinlerken ilk göze çarpan harika bir üçlü çalışma olması, sanatçılar birbiriyle müthiş bir senkron tutturmuşlar. Albüm Secret Love ile açılıyor ve Kerem Görsev ile basta Eric Revis sanki karşılıklı konuşuyor ve sohbete davuluyla Bob Demeo sonraları katılıyor.

Conversations With The Bass bu parçanın bestesi Kerem Görsev'e ait albümün en uzun ama bence en güzel parçası, basta Eric Revis aman Allah'ım basa dikkar edin o ne performans ve sanki parça boyunca o basta Kerem Görsev piyanoda sohbet ediyorlar. Ağır tempolu saf katıksız bir caz eser, eline sağlık Kerem Görsev bu harika beste içi ve hem sana hemde Eric Revis'e teşekkürler muhteşem performans için.

Hani ne yalan söyleyeyim pek çok eser gibi bu albümde performans ve eserler sizde Bill Evans Trio etkisi yaratmakta, Sunset yine sanatçıya ait bir çalışma ve kapayın gözünüzü o an aklınızda Sunset parçayı dinlerken oluşuyor zaten, o ne dinlendirici bir eser.

Aslında tüm parçalar çok iyi tabii burada ben bazılarını size yazıyorum ki birazıda albümü dinlerken size süpriz olsun ve bir diğer parça Relaxing diye bileceğim tek şey bu Kerem Görsev çalışması için, yaslanın arkanıza ve cidden parçanın ismi gibi dinlenin relax olun, yumuşacık güzel bir caz çalışması,

Emily Take 2 Duo'yu ise can kulağıyla dinleyin, Kerem Görsev ve basta Eric Revis nasıllar ve duo caz nasıl olur anlamak adına, muhteşem performans.

On iki eserde çok iyi bir performans ile icra edilmiş albümde ve her albümünde olduğu gibi Kerem Görsev'in titizliği bu albümde de hissedilmekte, caz arayanlar için işte bu albümdür.

Bu albüm daha sonraları Kerem Görsev Jazz Collections içinde alttaki kapakla yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...