23 Ocak 2012 Pazartesi

Kerem Görsev Trio konserinin ardından...


Geçen Cumartesi gecesi çok güzel bir dinletiye katıldık eşim ile birlikte Kozyatağı Kültür Merkezi’nde. Kerem Görsev Trio harika bir müzik ziyafeti salonu tamamen dolduran biz caz severlere sundu. Sağolsun sanatçımız bizi davet etmişti.

Bu benim Kerem Görsev, Ferit Odman ve Kağan Yıldız’ı ilk kez bir konserde seyredişim oldu, her ne kadar bu üçlünün tüm çalışmalarına sahipsemde, canlı performans her zaman çok farklı ve güzel.

Konser öncesi Ferit Odman ile uzun bir sohbet imkanı bulduk yaptığı albümlerden, LP’si ile ilgili kayıt olaylarından ve gelecek tasarılarından konuştuk. Sağolsun beni ilk kez gördüğü halde hemen tanıdı. Çok samimi , ilgili nazik bir insan, muhteşem müzisyenliğine ek olarak. Hemen yanımda götürdüğüm LP ve CD lerini imzaladı hem de Kerem Görsev’den götürdüğüm iki CD’sine imza aldı.

Konser 20:30’a doğru başladı ve henüz ilk parçada bu üç sanatçının ne denli uyumlu olduklarını hissettim. Yani Kerem Görsev leb derken Kağan Yıldız le diyor Ferit Omdan ise bi diyerek tamamlıyor.  Aralarında müthiş bir senkronizasyon var.

Gözlemlediğim Kerem Görsev çalarken piyano ile bir bütün olarak tamamıyla dışarıyla bağlantısını kesiyor ve bu ise virtüöz olarak piyanoda müthiş hakimiyetine sebep oluyor. Aynı zamanda çalarken Kağan Yıldız veya Ferit Odman ile bakışlarıyla temas kurarak harika bir uyum içinde olayı götürüyor.

Yeri gelmişken Kağan Yıldız’ın kontrbas üzerindeki hakimiyetine hayran oldum demek isterim, bazı parçalarda tek ya da Ferit Odman eşliğinde yaptığı sololar var ki insan dinlerken hiç bitmesin diyor. O da tıpkı Kerem Görsev gibi sololarda kontrbası ile ayrı bir dünyada gibi çalıyor.

Ve Ferit Odman, ülkemizin en geç ve bence en müthiş caz davul ustası, bateride müthiş bir hakimiyeti var. Bu hem kendi solo albümlerinde ve hem de Kerem Görsev trio’da böyle. Konser sırasında muhteşem bateri sololarını dinleme olanağı bulduğum için çok şanslıyım, albümleri evde dinlerken aldığınız hazzın defalarca fazlasını alıyorsunuz, şiir gibi çalıyor.


Konser sırasında Kerem Görsev genelde kendi bestelerini çalmayı tercih ettiğini belirtti ki bu da iyi bir şey çünkü besteleri çok güzel ama istek üzerine bir Amerikan caz standartı çaldı. O parçayıda şu adlı filmin müziğidir ve bestecisi falancadır deyip seyirciye sordu, doğru yanıt Moon River idi ve bir seyirciye bu yanıtı veren imzalı CD sini hediye etti.

Konserde Orange Juice, Diversion gibi albümlerinden bir seçki sundu, annesi için bestesi olan Respect ve babası için olan I Remember Your Face çok etkileyici idi. Ayrıca sonlara doğru Fertit Odman’ın yanına gelip beraber bateri çalması unutulmazdı, ve bateride de bir usta bence kendisi, hoş bir anı olarak çalarken bir bageti kırıldı.

Konser öyle güzel idi ki, sonuna nasıl geldik anlayamadım, saat 22:00 civarı her güzel şeyin olduğu gibi bu güzel konserinde sonu gelmişti.

Konser sırasında verdiği bilgiye göre 2013’te yeni albümü gelecek Alan Broadbent şu an aranjeleri yapmakta bu yedi parçalık albümün, trio olarak New York Filarmoni eşliğinden Amerika’da albüm kaydedilecek. Benim Twiter’dan takip ettiğim kadarıyla yarıdan fazla parçanın aranjesi bitti gibi, kısacası müthiş bir albüm yolda.

Konser sonrası CD imzalama sırasında ise Kerem bey ile tanışma fırsatı buldum ayak üstü biraz konuştuk ve daha uzun bir sohbet için sözleştik, çok kalamadı sonuçta konserdeki performans sonucu ter içindeydi. Yine Ferit Odman ile biraz sohbet ettik beni şapkamdan ötürü hemen tanıyacağını düşünmüş ama ben şapkasız gittim yine de hemen tanıdı ama konser sonrası şapka nerede diye sormadan da edemedi J

Bu arada Kerem Görsen Trio ile Alan Haris 24 Şubat’ta Boruran Sanat evindeler 17 Şubat’ta ise aynı yerde Ferit Odman’ın Autumn In New York albüm tanıtım konseri var aman not edin ve kaçırmayın.

** Fotoğrafları konser sırasında çektim buradaki evet sayıları az ama konseri can kulağıyla dinlemek daha önemli idi benim için...
*** Ne yazık ki Kağan Yıldız ile tanışma fırsatım olamadı artık bir daha ki sefere...

1 yorum:

  1. Çok keyifli anlatmışsın. Takipteyim, Trio İzmir'e gelir gelmez gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...