16 Ocak 2012 Pazartesi

Kerem Görsev - Warm Autumn CD


Bloğumuzda Kerem Görsev'in pek çok albümünü daha önce konu etmiştim. Aslında Kerem Görsev için ne diyebilirim ki herhalde en doğrusu Türkiye'de cazın sesi ve cazın kalbini tutan sanatçı demek en doğrusu olacak.

Bu albüm sanatçının New York'ta geçen günleri içinde kaydedilmiş ama tüm bestelerini İstanbul'da yazmış ve taa İstanbul'dan cazın önemli merkezi New York'u mükemmelen özümsemiş, albümü dinlerken açıkça hissediliyor.

Albümde hepsi alanında ünlü Amerikalı müzisyenlerle çalışmış ve tüm müzisyenler sanatçının besteleri ile mükemmel bir birliktelik oluşturup eserleri adeta özümsemişler ve sonucunda harika bir performans ortaya çıkmış. Öte yandan albümde bazı bestecisi farklı eserler de var; iki eser Horace Silver, bir eser Isham Jones ve bir eser kapanıştaki Don Raye/Pat Johnston'a ait.

Altta Sailor Longed For ama albümdeki versiyondan farklı çello'lu bir canlı performans...



Kerem Görsev'in özgün bestelerini dinlemek cidden ayrı bir zevk bu kadar güzel ve saf bir caz yapılabilir. Her albümünde olduğu gibi eserler sizi alıp cazın engin sularında dolaştırıyor bu albümde, kimi zaman ay ışığı altında yakamoz seyreder duygusu, kimi zaman yorgun bir iş gününden kendi kaleniz evinize vardığınızda hissettiğiniz o huzur duygusu ya da Sailor Longed For' da olduğu gibi dinledikçe insanı rahatlatıp stresini alan cidden dinledirip huzur veren eserler.


Sanatçının ayrıca her bestesinin kendinde saklı bir öyküsü ve adanmışlığı olmakta, örnek isterseniz His Name Is Be Bop, kendi köpeği için yazılan bir eser.

Parçalar:

1. Ecorah
2. His name is Bebop 102nd
3. Sailor Longed for
4. There is no greater love
5. Mango
6. Wild Flowers
7. Strollin-Horace Silver
8. Warm Autumun
9. I'll remember April

Caz severlere her bir Kerem Görsev albümünü edinmelerini önemle tavsiye ederim, bu albümler caz için birer ders niteliğinde ve iyi caz nedir konusuna karşılık gelmekteler.

Müzisyenler:

Kerem Görsev - Piyano
Russel Gunn - Trompet
J.D. Allen - Tenor Saksafon
Jason Jackson - Trombon
Eric Revis - Bas
Alvester Garnett - Davul
Kahlil Kwame Bell - Percussions

Albüm kayıtları 1998'de Monster Studios New York'ta yapılmış ve kaliteli bir kayıt. Bu albümü New York Days ismi altında Keren Görsev Jazz Collection serisinde bulabilirsiniz. Seri içinde yayınlanan albüm kapağı alttaki gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...