13 Ocak 2012 Cuma

Ozan Musluoğlu - Coincidence CD


Bloğumuzda 2011 sonuna doğru başarılı bas sanatçımız Ozan Musluoğlu'nun ikinci albümünü tanıtmıştık.Bu albüme buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise hikayenin başlangıcına gelelim isterseniz. Sanatçının 2009 Ocak ayında rec by Saatchi firmasından yayımlanan ilk albümüne göz atalım. Bu arada sanatçının ikinci albümü Equinox tarafından çıkarıldı ve 5-6 ay sonra caz standartlarından oluşacak üçüncü albümüde yine Equinox'tan çıkacak ve umarım, bu albüm aynı zamanda LP olarakta çıkar. Neyse biz gelelim Coincidence adlı ilk albüme:

Albüm yedi güzel eserden oluşmakta, bunların altısı Ozan Musluoğlu bestesi ve sadece Ligia Antonio Carlos Jobim'e ait.

Sanatçıya bu ilk albümde çok sıkı bir kadro eşlik etmiş. Aynı zamanda Kerem Görsev trio'dan ve solo albümlerinden tanıdığımız Ferit Odman davulda, Engin Recepoğulları saksafonda,Ülkem Özsezen piyanoda ve ilk ile üçüncü parçalarda ise İmer Demirer trompet ile katkıda bulunmuşlar. Executive prodüktör ise değerli sanatçımız Kerem Görsev.

Parçalar:

1.Dimensions 6:30
2.Beyeffendi 4:50
3.Ligia 6:25
4.Less Is More 4:51
5.Have To Get Used To 5:52
6.Coincidence 3:13
7.You Must Forget Sometimes 7:18

İlk parça Dimensions, ekip burada hep birlikte güzel bir intro yapmakta, ardından ön plana saksafon gelirken arkasından Ferit Odman'ın zilleri duyulmakta ve derinden gelen piyano, bunların yanında ise Ozan Musluoğlu'nun muhteşem bas solosu geliyor. Dikkatle dinlemek gerek harika bir solo ve ardından yine saksafon solo, arkadan Ferit Odman davulla, Ülkem Özsezen piyano ile destekliyorlar ve parçanın ortalarında İmer Demirer'in harika trompet solosu geliyor ve ardından tertemiz bir piyano solo. Bu parçada her müzisyen merhaba deyip sazını konuşturuyor.

Beyefendi ise ikinci parça burada da saksafon ve ardında davul ile açılış ve saksafon solo geliyor, sonra Fender Rhodes solo ardından Ozan Musluoğlu solo arkasında Ferit Odman'ın harika zilleri derken sanatçıların karşılıklı sololarıyla nasıl başlayıp bittiğini anlayamadığınız güzel bir çalışma.

Ligia ise bir Jobim bestesi ve Ozan Musluoğlu'nun ilk başından bas'ını konuşturduğu bir çalışma, tek başına bir resital yapıyor başlangıçta ve bunun yerini ziller ve İmer Demirer'in trompeti sonraları alıyor. İmer Demirer parçada ne denli usta bir trompetçi anlayacaksınız. Ve bir anda yine ben kendimi parçayla beraber 50'li yıllarda bir Amerikan caz kulüpte hissediyorum. Parçada İmer Demirer Ozan Musluoğlu'na ek olarak dikkat çekici.

                                                  Albümdeki ekip...


Less is More'da da ekip kuralı bozmuyor, burada Ozan Musluoğlu'nun yine ders mahiyetinde bir bas solosu var ve dörtlü olarak harika bir solo paylaşımı, Ferit Odman'ın şık bir bateri solosu var dinlenilesi ve her daim harika bir saksafon.

Have To Get Used To ağır bir ritim piyano ve zil+davul ile girmekte ve tabii kontrbas, güzel ağır tempoda bir parça Ozan Musluoğlu 'nun yanı sıra Ferit Odman'ın zilleri, piyano ve saksafon kayda değer.

Coincidence ise ritmik bir parça hızlı bir giriş önde saksafon ardında ziller ve davul ve tabii kontrbass, ilerleyen dakikalarda aynı hızda bir piyano solo Ferit Odman'ın destekler baterisi ile burada zillere dikkat ve ardından Ferit Odman'ı tutabilene aşkolsun tarzında bateri solosu tam usta işi.

You Must Forget Sometimes tam 50'ler modern cazı havasında bir çalışma,  Ülkem Özsözen sanki Oscar Peterson ya da Bill Evans tarzı bir solo ile sizi parçaya çekerken ardından Ferit Odman'ın zilleri destekte ve Ozan Musluoğlu'nun bası ve ilerleyen dakikalarda güzel bir solo da sizleri bekliyor sanatçıdan.

Müzisyenler:

Akustik Bas – Ozan Musluoğlu
Davul – Ferit Odman
Piyano, Fender Rhodes – Ülkem Özsezen
Tenor Saksafon – Engin Recepoğulları
Trompet – İmer Demirer (Parça: 1, 3)

Executive Producer – Kerem Görsev
Mastered By – Erim Sönmez
Mixed By – Erim Sönmez, Ülkem Özsezen
Producer – Ozan Musluoğlu
Recorded By – Erim Sönmez

Sonuç olarak bu albüm çok güçlü bir çalışma olmuş, müzisyenler birbirleriyle müthiş uyumlu çalmış ve işi zevkle yaptıkları performanstan anlaşılıyor. Ozan Musluoğlu ise iyi bir kontrbas sanatçısı olmasına ek olarak iyi bir de caz bestecisi olduğunu burada açıkça ortaya koymuş.

Albümün kayıt güzel ve caz severler için olmazsa olmaz bir albüm....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...