Kontrbas sanatçımız Ozan Musluoğlu'nun ikinci albümü 40th Day caz severlerle CD formatında Mayıs'ta buluşmuştu ve bugün konumuz bu albüm.
Öncelikle sanatçı hakkında kısa bir bilgilendirme:
"1977 yılında Almanya’da doğan Ozan Musluoğlu 16 yaşında bas gitar çalmaya başladı. 2000 yılında Bilgi Universitesi Müzik bölümünu tam burslu olarak kazandı ve 2001 yılında ilk kontrbas eğitimine Volkan Hürsever , James Lewis ve Kürsat And nezaretinde devam etti. Kerem Görsev,Vanessa Rubin, Danny Grissett, Dena Derose , Allan Harris, Hilary Kole, Gary Dial, Tuna Ötenel, İmer Demirer, Ilhan Ersahin, Donovan Mixon, Onder Focan, Erkan Oğur ve Neşet Ruacan ile çeşitli performanslarda aynı sahneyi paylaştı. Marc Johnson , David Friesen, Dominique Lemerle ve Robert Balzar gibi çok ünlü basçılarla workshoplar yaptı. Yurt içi ve yurt dısında katıldıgı jam sessionlarda Marcus Miller, Roy Hargrove, Mike Stern, Willy Jones, Eric Reed, Erik Smith, Katy Roberts, Leslie Harrison, Bebel Gilberto, EJ Strickland, George Colligan ve Bernard Maury gibi önemli müzisyenlerle beraber çalma fırsatı yakaladı.
2003-2007 yılları arası Athena grubuyla yurtiçi ve yurt dışında albüm, turne ve konserler yaptı, 2004 yılında Eurovision sarkı yarısmasında ülkeyi temsil edip 4.lük aldı. Rec jazz etiketi ile 2009 yılının ocak ayında ilk albümünü cikardi. Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ozan Musluoğlu yine kendi bestelerinden oluşan ikinci albümünün kayıtlarını şubat 2009’da bitirdi.
Ozan Musluoğlu calışmalarına Neşet Ruacan’ın şefliğini yaptığı TRT caz orkestrasının kontrabas sanatçısı olarak etmektedir. Ayrica her pazartesi aksami saat 23:00’de TRT Radyo 3’te yayınlanan “Caz Saati” isimli programı da hazirlayip sunmaktadır."
Sanatçımız CD kapak içinde açıklamış kendisinin müzisyen olmasında büyük emeği olan babaannesi ile ilintili albüm ismi ve ilk parça. Babaannesini hastanede ziyaret sonrası yaptığı besteye ertesi gün gelen vefat haberiyle Requiem For K.C. adını veren sanatçı yine onun 40 duasında olamayınca albümde yer alan ve albüme adını veren bestesi 40th Day' i yapmış. Bir yerde albüm sanatçımızın babaannesine adanmış diyebiliriz.
Requem For K.C harika bir üçlü çalışma örneği, harika bir melodiye sahip, sonra gelen Coincidence ise harika sololara sahip burada Ozan Musluoğlu'nu özellikle kulak kabartıp dinleyin. 40th Day ise melankolik bir ballad zaten esin kaymağıda üzücü bir konu ve harika bir çalışma. Fake Promises ise hareketli bir beste, etkili bir piyano solo ve akabinde saksafon ve trompet soloları içermekte. Güzel bir swing esintisi. Wizard Lizard'ta ise Danny Ginsett solosuna dikkat edin, ardından gelen trompet solo harika. Enjoy Disappointments ise etkili bir çalışma parçada basa dikkat ve sonra nefesliler dikkat edin çok etkileyici. Son parça ise Panic tam bir swing muhteşem bir paslaşma var davul, bas ve piyano arasında.
2011 Mayıs ayında Equinox Music etiketiyle raflarda yerini alan albümde yer alan sanatçılar; beş yıl üst üste Downbeat dergisinde yılın trompetçisi seçilen Jeremy Pelt, tenor saksafonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green. Ayrıca bir destan olan Ron Carter albüm için iç kapakta harika bir yazı yazmış.
Ekip:
Ozan Musluoğlu - Bas
Jeremy Pelt- Trompet/Flugelhorn
JD Allen- Tenor saksafon
Danny Grissett - Piyano
Jonathan Barber - Davul
Albümde tüm besteler sanatçıya ait, kayıtlar Şubat 2009'da Miam İstanbul Stüdyolarında yapılmış ve Babajim Stüdyolarında miksaj yapılmış, mastering ise Foothill Digital Studios New York'ta gerçekleştirilmiş. Kayıt, miksaj ve dolayısıyla mastering çok iyi olmuş, tüm odyofiller zevkle dinleyebilirler.
Parçalar:
1. Requiem For K.C.
2. Coincidence
3. 40th Day
4. Wizard Lizard
5. Fake Promises
6. Enjoy Disappointments
7. Panic
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder