12 Nisan 2012 Perşembe

Kerem Görsev - Diversion CD



Diversion Kerem Görsev'in 2008 yılında Rec By Saatchi firması tarafından çıkarılan onikinci albümü. Bu albümde sanatçı sevilen triosu ile çalışmış, davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız kendisine eşlik etmişler. Bu kez yazı başında ben ve eşim adına imzaladığı albüm fotosunu kullanayım dedim.

Uzun yıllardır birlikte olan üçlü bu albümde de beraber çalarak ne denli birbirlerini tamamlar bir şekle geldiklerini performanslarıyla göstermekteler.

Albüm tamamının bestesi Kerem Görsev'e ait sekiz eserden oluşmakta ve birazda yaşayan sayılı caz sanatçılarından McCoy Tyner'a atfedilen bir çalışma.



Parçalar:

 1. Tiramusu 05:07
 2. Diversion 06:39
 3. McCoy Steps ( Part I) 03:24
 4. Mastic Pudding 06:12
 5. Back Home II 06:26
 6. The Nearness Of You
 7. Captivation 04:45
 8. One Way 03:38

Produced By : Kerem Görsev
Recording &a Mastering : Martin Cru Spencer 
Recording Assintant: Berk Kula 
Mixing :Ruben De Latour 
Illustration Nisan Görsev 
Recorded Date : December 8, 2008
Piano Tuner : Levent Conker 
MIAM STUDIOS

Kerem Görsev played Steinway Concert Grand d 274
Kağan Yıldız plays handmade bass by Oğuz Demir.
Ferit Odman plays İstanbul Agop Cymbals & Gretsch 120th Anniversary Limited Edition Bebop Kit

Altta albümde yer alan Back Home II ama sanatçının son çıkan albümünde yer alan büyük orkestra versiyonuyla..



Bu albümü kısaca ele alacak olursak, hemen her Kerem Görsev albümünde görülen birbiriyle uyumlu bestelerin birlikteliğinin sebep olduğu müzikal yolculuk bu albümde de mevcut.

Şahsım adına Oscar Peterson Trio ya da Bill Evans Trio şekline yakın birlikteliklerle yapılan caz en beğendiğim tarz caz oluyor ve bu albümde tam o kıvamda bir çalışma, besteler nakış gibi sanatçı tarafından işlenmiş ve hem kendisi hem de trio üyeleri karşılıklı paslaşmalarla harika sololarla çok güzel yorumlamışlar tüm çalışmaları.

Diversion adlı çalışmada Kağan Yıldız'ın performansı muhteşem ki zaten kendisi kontrbas üzerine bence en önemli sanatçılarımızdan. Bu parçayı dinlerken ona kulak kabartım.Aynı  şeyleri Back Home II adlı çalışma içinde tekrarlamak isterim.Ayrıca One Way'de ise bu sefer hem o hem ise sayılı bateristlerimizden olan Ferit Odman harika iş çıkarmaktalar. Ayrıca Ferit Odman tüm parçalarda ben buradayım der gibi hep destekte ve tabii Kerem Görsev'in şiirsel piyano çalışına ise zaten söz söylenemez.

Evet bloğumuzda bu albüm sonrasında işlemediğimiz tek Kerem Görsev albümü kaldı o da Meeting Point ve bir sonraki yazımızın konusu olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...