7 Haziran 2012 Perşembe

Introducing.....Rubén González CD



Rubén González ( 26 Mayıs 1919 – 8 Aralık 2003) Küna Santa Clara doğumludur. Piyano çalmayı Cienfuegos Müzik okulunda öğrenmiştir. Önceleri tıp eğitimi alsa da mali sıkıntılardan tamamlayamamıştır. Las Villas' ta gruplarla müzik yapmaya başlamıştır. 1940' ta Havana'ya geçen sanatçı Siboney ve Riverside' ta büyük orkestralarla çalışmıştır. 1943'te ise ilk albümünü Arsenio Rodrigez ile beraber yayımlamıştır.

50'li yıllarda Orquesta America' , Orquesta de Enrique Jorrin ve CMQ topluluklarının bir üyesi olarak bir üyesi olarak çalışan sanatçı 1957 ve 61 arasında Venezuella'da çalışmıştır. Sonrasında Küba ve Latin dünyasında tanınmıştır.


60'larda Orquesta de Enrique Jorrin'de piyanist olarak çalışmaya başlamış ve 25 yıl Jorrin ile çalışmıştır. 1987'de onun ölümü sonrası orkestranın şefliğini sürdürmüştür ve kısa zaman zarfında emekli olmuştur.

80'lerdeki emekliliği sonrası Gonzales'i 1996 yılında Amerikalı müzisyen Ry Cooder duyar ve onun eklem iltihabı yüzünden çalamadığı yönünde yanlış yargılara bakmaksızın onunla tanışmak ister.Ry Cooder'ın tanışmak için ısraraları sonrası o sıralar 11 yıldır çalmayan ve piyanosu dahi olmayan sanatçının ikinci kariyeri başlar.

Altta albümden Cumbanchro bir Küba klasiği/ below Cumbanchero a Cuban classic....




Aynı yıl sanatçının bugün konumuz olan Introducing... Ruben Gonzales albümü yayımlanır ki bir sonraki yılda efsanevi Buena Vista Social Club albümü yayımlanacak ve bu albümde Gonzales,Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Orlando "Cachaíto" López, Omara Portuondo, Eliades Ochoa ve pekçok Kübalı emektar müzisyen bir arada çalacaklardır. Aynı yıl onlar hakkında Wim Wenders tarafından  bir belgesel yapılacak ve hem bu film ve hem de albümleriyle dünya çapında ün kazanacaklardır.

Introducing...Rubén González albümü Buena Vista Social Club ve 2000 yılında çıkan  Chanchullo albümüyle aynı zamanda kaydedilmiştir. Hepsi World Circuit Records tarafından yayımlanmıştır. Sanatçı son konserlerini Meksika ve Küba'da 2002'de vermiştir.

Harika bir piyanist olan sanatçının bu albümünü kaliteli müzik severlere önemle tavsiye ederim.

Altta albümden Melodia del rio ve piyanoya dikkat..../ below Melodia del rio...and attention to the piano....



Track listing/Parçalar:

"La Engañadora" –2:32
"Cumbanchero" – 4:35
"Tres Lindas Cubanas" – 5:22
"Melodía Del Rio" – 4:42
"Mandinga" – 8:28
"Siboney" – 2:32
"Almendra" – 9:52
"Tumbao" – 5:11
"Como Siento Yo" – 2:40

Personnel/Ekip:

Richard EgüesFlute
Robert GarciaBongos, Cowbell, Guiro
Roberto GarcíaConga, Multi Instruments, Guiro
Carlos GonzálezConga
Rubén GonzálezPiano
Manuel "Puntillita" LiceaVocals, Choir, Chorus
Orlando "Cachaito" Lopez Bass
Manuel "El Guajiro" Mirabal Trumpet
Carlos PuisseauxGuiro
Antonio M. RodriguezChoir, Chorus
Antonio RodriguezVocals
Alberto ValdesMaracas
Amadito ValdésTimbales

Below Mandinga.... a great Cuban nusic/ alltta Mandinga muhteşem Küba müziği...




Rubén González (May 26, 1919 – December 8, 2003) was born in Santa Clara, Cuba. He learned to play the piano at the music high school of Cienfuegos. He studied medicine but abandoned his studies due to financial difficulties. He began playing with groups in Las Villas.

In 1940, he moved to Havana, where he played in the charangas of Paulina Álvarez and Paulín, with Arsenio Rodríguez, Kubavana and Senén Suárez and in the big bands Siboney and Riverside. In 1943, he released his first recording, together with Arsenio Rodríguez.

During the 50s, he served as a member of the Orquesta América, Orquesta de Enrique Jorrín and CMQ. Between 1957 and 1961, he worked in Venezuela. Soon he became known in Cuba and other parts of Latin America.

In the early 1960s Rubén became the pianist for the Orquesta de Enrique Jorrín, and would continue to play for him for the next 25 years. After Jorrín's death in 1987, Rubén briefly took over the role of band leader, but retired soon after.


González retired in the late 1980s, but after U.S.-musician Ry Cooder heard about him in 1996 he called to meet him despite false claims that Rubén could no longer play due to arthritis. After Ry Cooder insisted on meeting him, Rubén González (who up to this point had not owned a piano in approximately 11 years) started a second career in 1996 under Ry Cooder's wing.

It was this same year when the solo album Introducing...Rubén González was recorded and released. The next year, Ry Cooder produced the Grammy winning Buena Vista Social Club, featuring González, Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Orlando "Cachaíto" López, Omara Portuondo, Eliades Ochoa among other veteran Cuban musicians, most of whom had careers and foundations that went back to the famous 1950s Havana scene. Wim Wenders filmed a documentary under the same name, and González and his colleagues became famous worldwide.

Below both Tumbao and Como Siento Yo/ Altta Tumbao ve Como Siento Yo....




Introducing...Rubén González was recorded in the same sessions as Buena Vista Social Club, and Chanchullo was recorded and released in 2000. Both are on World Circuit Records. González's last public appearances were in Mexico and Cuba in 2002.

I highly recommend this album to whom likes really good music.

Lastly a live performance from 1999 Siboney/ Son olarak 1999'dan canlı performans Siboney.



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...