30 Kasım 2012 Cuma

Alfred Brendel - "Hammerklavier Sonate" Sonate,Op.78 LP

Alfred Brendel çağımızın en önemli piyanistlerinden biridir özellikle Beethoven'ın eserlerini yorumladığı çalışmaları kelimelerle anlatılamayacak kadar güzeldir.

1950 lerde ilk kayıtlarını gerçekleştiren sanatçı 60 larda önde gelen piyanistlerden biri olarak kabul görmüştür. Brendel ilk piyanisttir Beethoven'ın tüm piyano çalışmalarını kaydeden. VOX label'ında çalışma yayımlanmıştır ve yapılmış en iyi Beethoven kayıtlarından bir kısmını içerir. 1970'lerde Brendel tekrar Beethoven'a Philips label'ı altında komple piyano sonatlarıyla döner ki sanatçı halen aynı label ile çalışmaktadır

1982-83 sezonunda 32 sonatı Avrupa ve Amerika'da 11 farklı kentte 77 resitalde icra etmiştir.
O zamandan 40 yıl öncesinde Arthur Schnabel tarafından sadece komple tüm sonatlar Carnegie Hall'de icra olmuştur ve ondan sonra Brendel ilktir.
1990 larda sonatları kayıt altına almaya devam etmiş ve 1996'da tamamlamıştır.

2001'de 70.doğum gününe özel Viyana, Londra, Paris ve Tokyo' yu da kapsayan çeşitli konserler vermiştir.

Sanatçının repertuarı Bach'dan Haydn'a Weber'e Schumann'a, Listz, Brahms, Mussorgsky ve Schoenberg'e dek ulaşan geniş bir alandan oluşur.
Kendisi tüm Mozart piyano konçertolarını kayıt altına alan pek az piyanistten biridir. Bu çalışmalarını Sir Neville Marriner vethe Academy of St Martin-in-the-Fields ile gerçekleştirmiştir.
1990 larda sanatçı Brahms'ın ikinci piyano sonatı ( Claudio Abbado ve the Berlin Filarmoni ile), Haydn sonatları, Mozart solo resitallerini icra etmiştir, . 1996'da 65.yaşı onuruna Philips sanatçının 25 CD lik box' ını The Art Of Alfred Brendel ismiyle yayımlamıştır .
Sanatçının en güzel Bethoven yorumlarından biri olan Philip baskısı alttaki plak ise sizler ilk önereceğim eseridir

İçeriği:

* Sonate Nr. 24 Fis-dur Op. 78 - "Fur Therese"

* Sonate Nr. 29 B-dur Op. 106 - "Hammerklavier-Sonate"
Brendel'in bana göre çok farklı bir tarzı var, piyanosu ile çalmaya başladığında komple bir orkestra gibi his veriyor ki bu LP de bu çok açık anlaşılır
Not: LP hariç diğer resimler sanatçının sitesinden alınmıştır
Ve albümden Sonate Nr.29 B:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...