23 Aralık 2012 Pazar

Four Seasons/Vivaldi/Adagio/Albinoni/Canon&Gigue/Pachelbel-Berlin Philarmonic LP 1972




Daha önce Vivaldi dört mevsim eserinin Anne Sophie Mutter tarafından Herbert Von Karajan tarafından yönetilen Viyana filarmoni eşliğinde yorumunu konu etmiştim ve eserin normale göre daha sert ve biraz daha hızlı icra edildiğini yazmıştım. 

Şimdi ise sizlere bu kez 1972 yılında DGG tarafından kaydedilen diğer bir Vivaldi Dört Mevsim yorumunu sizlerle paylaşmak isterim. Elimdeki kopya 1987 yılında dijital olarak remaster yapılarak tekrar basılan albüm, evvelce yazdığım gibi yazık ki 80'lerde bu bir furya idi.

Bu kez orkestarmız Berlin Filarmoni unutulmaz maestrosu Herbert von Karajan idaresinde ve solist ise kemanda Michael Schwalbe.

Albümde esere ek olarak çok önemli iki eser daha icra edilmekte, önce Pachelbel'den Canon&Gigue ve sonda ise Albinoni' den ünlü Adagio.

Bu albümde Berlin Filarmoni'nin kendine has yorumu ve Herbert von Karajan yönetiminde dikkat çekmekte, eseri dinlerken Viyana Filarmoni 'nin yorumuna göre daha dolgun bir yorum göze çarpmaktadır. Virtiöz Michael Schwalbe ise eseri daha yumuşak şekilde yorumlamış. Eser nasıl olduğunu anlayamadan başlayıp bitmekte sanırım harika yorum sayesinde.

Orkestramız Pachelbel ve Albinoni'nin eserlerini de etkileyici şekilde yorumlamış.

Sizlere bulursanız albümü LP olarak ebay ve benzeri sitelerden edinmenizi tavsiye etmekteyim


Altta Vivaldi'nin harika eserinden Winter, fakat albümden değil daha yeni bir yorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...