24 Aralık 2012 Pazartesi

Ozan Musluoğlu My Best Friends Are Pianists yeni albüm dinletisi 23.12.2012


Bu Pazar çok güzel bir etkinliğin bir parçası olduk eşimle, değerli sanatçımız ve kontbas ustası Ozan Musluoğlu yeni albümünü yapmış ve bu albüm bir kaç gündür piyasaya verilmişti. Ozan bey bu üçüncü albümde farklı ve ülkemizde ilk kez uygulanan ve bir o kadar da zor bir konsepti uygulamış.


Yeni albüm on iki özgün caz eserden oluşuyor ve herbiri ülkemizin değerli piyanistlerinin besteleri. İşte bu besteleri her piyanist Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman ile yorumlamış ve ortaya muhteşem bir albüm çıkmış. Albümün ismi My Best Friends are Pianists ve albüm Equinox firması tarafından Tepe Nautilus’un katkılarıyla çıkmış. Bu albümü detaylı olarak sizlere ayrı bir yazı ile tanıtacağım ama şimdi konumuz muhteşem konser.

Ozan bey bu işi nasıl ayarladı anlaması çok güç ama imkansızı başararak konsere albümüne el veren tüm piyanist dostlarını getirmeyi başarmıştı, yani kısaca böyle çok değerli müzisyeni bir konserde bir arada görmek bence imkansız ama işte asla imkansız dememeli.

Tepe Natautilus’un  kurduğu açık mekanda sandalyelerimize kurulup saat 15:00’te başlayacak dinletiyi sabırsızlıkla bekliyorduk ki, o an geldi, albümde yer alan on iki ayrı bestenin bestecileri olan piyanistlere tek tek Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman ile sahne alıp eserlerini icra ettiler.

Ben ise eşimle bir yandan muhteşem eserleri dinlerken bir yandan da kameramla her piyanisti Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman ile fotoğrafladım. En azından orada olamayanlar için ortamı bu yazıda biraz olsun aksettirebileceğimi düşündüm altta fotoğrafları bulabilirsiniz. Konser öncesi Ozan bey ile görüşme fırsatım olmadığı için kendisinden video çekmek için izin alamadım, o nedenle konser videolarını bu yazımda bulamayacaksınız.










Bu harika dinleti iki saat kadar sürdü, her bir piyanist ile beraber basta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman eserleri icra ettiler ve bunu yaparken on iki farklı duygu ve tarza göre performans yaptılar, muhteşemdi, sonrasında başka bir sürpriz daha Ozan bey yapmış, alt kattaki D&R’da dinletide yer alan tüm sanatçılarla beraber albümünü imzalayacaklarını duyurdu. Düşünün hem Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman ve hem de on iki ünlü caz piyanisti imza veriyor. Bu olayda sanırım bir ilk. Ne yazık ki bu kısıma Tuluğ Tırpan ve Kerem Görsev katılamadılar ama diğer on piyanist oradaydılar.









İmza etkinliği benim açımdan da çok isabetli oldu, sanal ortamdan uzunca süredir tanışıklığımın olduğu Selen Gülün, Uraz Kıvaner, Çağrı Sertel, Baki Duyarlar ile yakinen tanışma olanağım oldu. Ayrıca Ayşe Tütüncü’yü ilk kez orada tanıma fırsatım oldu. Ve Ferit Odman, biz kendisini ailecek çok seviyoruz sanki ailemizden biri gibi sıcak, içten, çok samimi bir insan. Zaten Ozan beyi saymıyorum bile, öyle sıcak kanlı, içten ve samimi bir insan ki, umarım ileride yine kendisi ile görüşme ve konserini izleme fırsatım olur.

Bu albümü harika bir çalışma olmuş hem kendisi ve hem de tüm emeği geçenlere teşekkür etmek gerek, ayrıca bu müstesna çalışmayı hemen tüm caz severlerin alması gerek. Ozan beyden bunun devamını My Best Friends are Guitarists, My Best Friends are Sax players, My Best Friends are Trumpet players, My Best Friends are Singers……şeklinde yakın gelecekte bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...