3 Ocak 2013 Perşembe

Jonah Jones - Muted Jazz LP orijinal baskı





Jonah Jones ( 31.12. 1909 –  29.04. 2000) caz dünyasındaki ünlü trompet ustalarından biridir ve en çok caz ile swing versiyonlarını harmanlayarak oluşturduğu tarzıyla tanınır. Caz dünyasında kimi zaman King Louis II adıyla anılır burada King Louis'den kasıt Louis Armstrong' tur. Jones 12 yaşında alto saksafon çalarak müziğe başlamıştır ve sonrasında trompete geçiş yapmıştır
1920'de  Missisippi nehir gemilerinde çalmaya başlar ve sonra 1928' de Horace Henderson'a katılır, sonrasında Jimmie Lunceford ve 1932-36' da Stuff Smith ile çalışır. 1940'da Benny Crater ve Fletcher Henderson orkestralarıyla çalışmaya başlar ve 40'ların çoğunu Cab Calloway orkestrasıyla geçirir.

50'lerde kenid grubunu oluşturur. Piyanoda George "River Rider" Rhodes, John 1Broken Dawn" Browne basta ve "Hard Nuts Harold" Austin davulda. 1960'a dek başarılı şekilde devam eder sonra bir ara ve 1972'de Earl Hines ile dönüş yapar

Sanatçının Muted Jazz isimli albümü 1957'de Capitol tarafından basılmıştır. Albümde trompet ustalığının yanı sıra vokal becerisini de kimi şarkılarda sergilemektedir Albüm melodik olmakla beraber standartların swing tarzında kayıtlarından oluşmuştur.

Parçalar:
Side A:
Rose Room
Mack The Knife
I Can't Get Started
On The Street Where You Live
Undecided
Side B:
St. James Infirmary
Too Close For Comfort
The Man With The Golden Arm
My Blue Heaven
Royal Garden Blues
Albümü bulursanız alın değecek bir çalışma elimdeki orijinal baskı bunun tekrardan basılan versiyonu yok diye biliyorum.


Ve altta albümden St.James Infirmary..... trompetteki ustalığa ve vokale dikkat....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...