29 Mart 2013 Cuma

Cyndi Lauper - She's So Unusual Original LP


Amerikalı sanatçı Cyndi Lauper çoktan çeyrek asrı devirdi müzik dünyasında, oldukça çılgın bir yapıya sahip olan 1953 doğumlu sanatçı özellikle 80’lerin ilk yarısında Madonna’ ya rakip görülürdü. Şimdilerde ise daha ziyade Blues çalışmaları yapmakta.
Müziğin dışında TV oyunculuğunda da sıkı kariyeri olan sanatçının bana göre en unutulmaz albümü Pop-rock tarz eserlerden oluşan 1983 yapımı She’s So Unusual albümüdür ki bu albüm ile star olmuştur.
Pop eserlerde ticari olsalar da iyi bir müzikaliteye sahip olabilirler bunun pek çok örneği müzik dünyasında mevcut aynı bu albüm gibi. Albümden çok sıkı dört tekli çıkmıştı ve tamamı klasik eserler günümüze ulaşan, ayrıca albümde 9 milyon satışa ulaşmış 6 dalda Grammy ödüllerine aday olmuştu. Bunlardan en iyi yeni sanatçı ve en iyi albüm kapağı dalında ise kazanmıştı.
Albümde prodüktörlüğü Rick Chertoff ve William Wittman yapmışlardı. Albüm tüm zamanların en iyi 500 albüm sıralamasında Rolling Stone dergisine göre 494 üncüdür.
Parçalar:
Side -1
Money Changes Everything – 5:06
Girls Just Want To Have Fun – 3:58
When You Were Mine – 5:06
Time After Time – 4:03
She Bop – 3:51
Side-2
All Through The Night – 4:33
Witness – 3:40
I’ll Kiss You – 4:12
Yeah Yeah – 3:18
Bu albümün çıkışı benim orta sondaki zamanlarıma rastlar, ne sevmiştim albümü komşumuzun oğlunda pikap ve bu LP vardı o zaman bende pikap yok her daim onlarda dinlerdim, kaç kasetini dinlemekten paralamışımdır. Ve bugün hala çok ama çok güzel bir albüm.


Ne gariptir, bu albümün LP'sini albüm çıkışından tam 18 yıl sonra bu yıl edinebildim, her dinlediğimde beni orta okul lise yıllarıma götüren aklımda anılar canlandıran bir çalışma ki bu tarz pek çok albüm var benim olmazsa olmazlarım olan.

Albümdeki klasikleşen hitlerinden biri , klibinde sanatçının da çılgınlığını ortaya koyan kıpır kıpır videosu ile Girls Just To Have Fun idi bugün bile zevkle dinlerim



Bir diğer hit ve harika bir ballad olan Time After Time


Bir diğeri ise çılgın parça She Bop bunun klibini bir Cuma akşamı TRT TV de 1984’te izlemiştim …



Ve diğer hit ise harika bir parça olan All Through The Night canlı performans olarak altta...



Bu albümü ebay’den LP olarak edinebilirsiniz ya da CD olarak bulabilirsiniz, burada ise sanatçının best of CD lerinde buradan çıkan hitler mevcut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...