5 Mart 2013 Salı

Johnny Hodges & Wild Bill Davis - Blue Pyramid LP


(After Turkish version below, you can find English one.)

En iyi alto saksafon ustalarından biri olan Johnny Hodges ile org ustası Wild Bill Davis’in 1965 yılında bir araya gelerek ortaya çıkadıkları VERVE'den çıkan albümüzün ismi Blue Prymid.

Albümde sanatçılara trombonda Lawrence Brown, klarnette Jimmy Hamilton, gitarda  Billy Butler, elektrikli basta Bob Bushnell, davulda ise   Herbie Lovelle, Joe Marshall ya da  Johhny Hodges Jr. ve At Dawn parçasında piyanoda Jimmy Jones eşlik etmişler.

Johnny Hodges, Duke Ellington orkestrasının ölene dek vazgeçilmez önemli bir üyesi olmanın dışında bunun gibi yaptığı önemli solo çalışmalarını da caz dünyasına miras bırakan bir sanatçı. Mükemmel bir yumuşaklıkla saksafon çalan sanatçının Blues tarzda da olan çalışmaları dikkat çekici, bu albümde de Blues’ da saksafon nasıl olmalı sanatçı göstermekte.

Parçalar/Tracks:

Side-1:

Blues For Madeleine
Feelin' Kinda Blues
Pyramid
Nonchalance
At Dawn

Side-2:

The Brown-Skin Gal In The Calico Gown
Stormy Weather
Rabbit Out Of The Hat
Hash Brown

Ekip/musicians:


  • Bass [Fender] – Bob Bushnell 
  • Clarinet – Jimmy Hamilton 
  • Drums – Herbie Lovelle, Joe Marshall, Johnny Hodges Jr. 
  • Guitar – Billy Butler (3) 
  • Organ – Wild Bill Davis 
  • Piano – Jimmy Jones (3) 
  • Saxophone [Alto] – Johnny Hodges 
  • Trombone – Lawrence Brown

Altta albümden Blues For Madeleine.....



On this collaboration between altoist Johnny Hodges and organist Wild Bill Davis, they are joined by trombonist Lawrence Brown, clarinetist Jimmy Hamilton, guitarist Billy Butler, electric bassist Bob Bushnell, either Herbie Lovelle, Joe Marshall or Johnny Hodges, Jr. on drums and, on the organless "At Dawn," a pianist - Jimmy Jones. Although the blues feeling is emphasized throughout the date, many of the songs, including "The Brown Skin Gal in the Calico Gown" and "Stormy Weather," are not really blues, but only bluesy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...