24 Nisan 2013 Çarşamba

Gelinlik Seçiminde Sizi Baskılayan Aile Bireyleriyle Nasıl Başetmelisiniz?


Herhalde ailelerin en çok karıştığı konulardan biri gelinlik seçimi! Gelinlik modelleri bakmaya başladığınız andan gelinlik provalarına kadar fikirleri, yorumları peşinizi bırakmaz. "O ne öyle gecelik gibi, işi taşı olsun biraz canım!", "O nasıl dekolte kızım dayınlar amcanlar gelecek!", "Sen iyice kafayı yedin galiba, pembe gelinlik mi olurmuş?!" ve daha pek çoğu hepimize ne tanıdık değil mi?
İşte bu süreçte ailelerinize kızmak yerine onları anlamaya çalışırsanız, aslında çözümün ne de basit olduğunu göreceksiniz.

Neden Böyle Davranıyorlar?
Konu gelinlik olunca anne ve kayınvalidelerin bu seçime karışmamaları imkansız gibi görünüyor. Peki, onları böyle davranmaya iten iki temel güdüyü biliyor musunuz?
Bunlardan ilki biricik kızlarının hayatında bir kere evleneceği ve o gün şaşaadan, paradan kaçınmamaları gerektiği duygusudur.
İkinci ama bizim için daha önemli olan dürtü ise; kendilerini o duygu selinde gerilere, taa kendi evlendikleri zamana sürükleyip, kendi yapamadıklarını sizinle gerçekleştirme istekleridir.
Yani mesela annenizin zamanında; bol işli, süslü gelinlikler zenginlik ve bereketi simgelediği için modaysa ve onun böyle bir gelinlik giyme şansı olmamışsa, büyük ihtimalle sizin de böyle bir gelinlik almanızı isteyecektir. Bunu genellikle bilinçli olarak yapmazlar. Davranışlarının altında hep "Ben yapamadım, kızım yapsın" güdüsü vardır ama kendileri de bunu çok farketmezler. İşte o çocukça inatları sırf bu yüzdendir.

Geç Kalmadan Müdahale Edin
Eğer anneniz veya kayınvalideniz sizi kendi beğendikleri gelinlik modelini seçme konusunda baskılıyorsa hemen alışverişinize bir kahve molasıyla ara verin ve kahvenizi yudumlarken ona kendi gelinliğinden ve düğününden bahsetmesini isteyin. "Nasıl bir gelinliğin vardı, terzi mi dikmişti, sevmiş miydin o gelinliği?" gibi sorularla onu konuşmaya teşvik edin ve kendi adına düğünü veya gelinliği ile ilgili bir keşkesi var mı öğrenmeye çalışın.

Anlayışlı, Yumuşak ama Net!
Ailelerimizin yaşlandıkça çocuklaştıkları bir gerçek. Bu durumda siz de tutumunuzu buna göre şekillendirmelisiniz. Birbirinizi kırmak yerine daha en başından anlayışlı, yumuşak ama net olun. "Anneciğim benim için en güzelini istediğini biliyorum ama bu tarz bir gelinlik gerçekten kendimi rahat hissedebileceğim bir model değil. Hayatımda bir kere bu gelinliği giyeceğim ve o yüzden içinde tamamen kendim gibi hissedebileceğim bir model arıyorum." demek sizi başı sonu belli olmayan anlamsız kavgalardan kurtaracaktır.

Aşağı Bükülen Dudakları Kaldırma Zamanı
Siz ne kadar yumuşak olursanız olun, onun yardımını reddettiğinizde annenizin dudakları muhtemelen aşağı sarkacak ve minik bir küskünlük yaşayacaktır ama sakın üzülmeyin. Çünkü bu hem aslında sizi anlamaya başlayıp hak verdiğinin bir göstergesidir hem de çaresi çok basittir.
Başka bir konuda mutlaka onun fikrini alın ve bunu içtenlikle yapın. Örneğin duvağınız, gelin çantanız; ya da davetiyeleriniz… Annelerimizi en çok üzen artık işe yaramaz olduklarını, sizin onlara ihtiyacınız olmadığını düşünmeleridir. Bunun gerçek olmadığını ona gösterin ve "Anneciğim, şu konuda çok kararsız kaldım, bunu da en iyi sen bilirsin. Ne diyorsun?" diye sorun. Yüzünün nasıl da aydınlandığını görünce şaşıracaksınız.
Haydi, kimseye müdahale fırsatı vermeden hemen gelinlik modellerini incelemeye başlayın ve beğendiğiniz gelinlik firmalarından online olarak randevu alın. Bazen oldu bittiye getirmek de bir çözümdür! Ayrıca gelinlik Dugun.com’da bulabileceklerinizden yalnızca bir tanesi. Evlilik hazırlığındaysanız Dugun.com’da düğün mekanı, düğün davetiyesi, nikah şekeri ve daha pek çok firmayı bulabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...