12 Şubat 2014 Çarşamba

Harika bir Doğa Assos/Behramkale Yeniden


Malum Yaz sezonu yaklaşıyor, buradan hareketle sizlere geçen Yaz benim kankayı ziyaret masadıyla günübirlik eşimle gittiğimiz Kadırga koyu ve Assos’ tan bahsetmek istiyorum.

Bilenler bilir Ege & Akdeniz kıyılarımız sanki Cennet’ten bir parçadır. Benim için ise Ayvalık ve çevresi dünyadaki Cennet. Her yıl olduğu gibi geçen Yaz’ da Ayvalık’ta tatilimizi yaparken dostum Onur aradı ve ısrar etti hadi günübirlik Kadırga koyuna gelin eğleniriz diye, bizde hem her yıl bizim arkadaşların düzenli oraya gitmesi ve hem de meraktan hadi gidelim dedik.

Ayvalık’tan kendi aracımızla yola çıktık, yol rahat öncelikle Edremit’e dek devam ediyor oradan Havran tarafına değilde ters istikamete körfez boyunca devam ediyorsunuz, yol rahat neşeli ve bir süre sonra sağ tarafta tüm haşmetiyle İda dağı solda ise Ege manzarası ile devam ediyorsunuz yolda Akçay falan geçiliyor. Böyle devam ettikten sonra bir noktada yoldan ayrılıp Zeytinlikler içinde giden dar köy yoluna sapmanız gerekiyor ama yol yine rahat böyle 20 KM devam ediyorsunuz zaten bu yol sonunda Kadırga koyunda sonlanmakta.

Şirin ve küçük beldeye giriş yapınca yol sola ve sağa dönüyor bizim arkadaşlar sağ tarafta en sonda bir kamping karavan kampında kalmaktalar. Bu tesiste ayrıca klimasız bungalovlar var konaklanabilecek; tesiste duş imkanı sabah/öğle/akşam yemeği var ağaçlar içinde çok keyifli bir yer, kredi kartı geçiyor. Genelde aileler var karavan ile gelen ya da kamping yapan bazen turistlerde gelmekte.

Tesise varılan toprak yolun diğer tarafı çok geniş bir kumsal deniz genelde hafif dalgalı ama berrak tertemiz koyun özelliği 3 - 4 adımda su boyunuzu geçiyor ama dalgada olsa Karadeniz gibi değil sizi çekmiyor. Bu beldeye giderseniz tavsiyem gözlük, şnorkel ve palet almanız. Suyun dibi harika manzaralar içeriyor. Ayrıca zıpkınınız varsa balık ya da ahtapot avlayabilirsiniz.

Bizim arkadaş bu işlere meraklı Zodiac motoru var bu sayede koyda motorla dolaşıp tenha koylarda yüzme ve dalma imkanı da buldum oldukça zevkli idi. Kadırga koy’ unda genelde konaklama için küçük tesisler ve kimi lokantalar mevcut yani kafa dinlemek için ideal.

Bu koya giderseniz onu tepeden seyreden Assos’a çıkmayı ihmal etmeyin. Assos/Behramkale eski taş Rum evlerinden oluşan şirin bir köy tam merkezinde ise Assos harabeleri mevcut, buraya ücreti mukabili girebileceğiniz gibi varsa Müzekart ile ödemesiz girebilirsiniz. Mutlaka görülmesi ve resimlenmesi gerekli bir antik kent.

Öte yandan Behramkale şirin mi şirin bir köy merkezindeki köy kahvesinde hele de bizim gibi akşam 18:30 -19 :00 civarında olma durumunuz olursa akşam gün batarken tepeden muhteşem manzaraya karşı kömürde pişen kahve eşliğinde gün batımını seyre dalın. Yine merkezde Assos’a çıkarken bayanların çok seveceği güzel bir takı dükkanı var içerde çeşit çeşit takılar var yöresel Ametist, Quartz taşlardan yapılma ya da Akik, Lal ‘den yapılma cidden güzel takılar var bayanlar bakmalı, not kredi kartı geçmekte. Köyde zeytin ve zeytinyağı bulabilirsiniz..

Google ‘dan bakarsanız, İstanbul ya da Ankara’dan buraya nasıl gidilir kolayca bulabilirsiniz. Cennet’ten dingin ve sakin bir yer ve güzel bir doğa için bir gidin derim.

Bu yazıda kullanılan resimler tarafımdan çekildi, altta birkaç tane daha sizler için ekledim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...