1 Mart 2014 Cumartesi

Nils Landgren - The Moon, The Stars And You LP


Aslına bakacak olursanız yakın zamana kadar kuzey cazından özenle uzak durmaktaydım, ama özellikle Lars Danielsson 'un ve Julian & Roman Wasserfuhr   kardeşlerin albümlerini dinledikten sonra bu fikrim değişmeye ve özellikle ACT Music kataloğunda yer alan sanatçıların albümlerine karşı bende bir merak uyanmaya başladı. İşte bu bağlamda tromboncu Nils Langren'in bugünkü yazımızın konusu olan The Moon The Stars And You adlı albümüne rast geldim. İnternet üzerinden birkaç ses klibini dinleyince albümü edinmeye karar verdim.

Albümden önce sanatçıdan bahsetmek gerekirse başarılı bir trombonist Nils Landgren ve özellikle funk tarzda çalışmaları ACT Music kataloğunda oldukça fazla ki bu çalışmalardan ziyade benim ilgimi çeken ise vokalde de yer aldığı bu albüm.

Altta Oh You Crazy Moon....




Parçalar:

Moonshadow ( Stevens, Cat) 05:11
The Moon, The Stars And You ( Landgren, Nils / Wollny, Michael) 03:28
Oh You Crazy Moon ( Van Heusen, Jimmy / Burke, Johnny) 03:34
Joe’s Moonblues ( Landgren, Nils) 03:57
Moon River ( Mancini, Henry) 04:32
Til’ There Was You ( Willson, Meredith) 03:18
Please Don’t Tell Me How The Story Ends ( Kristofferson, Kristoffer) 04:37
Stars In Your Eyes ( Hancock, Herbie / Parker, Ray Erskine / Wright, Gavin Christopher) 04:28
The Moon’s A Harsh Mistress ( Webb, Jimmy) 04:45
Lost In The Stars ( Weill, Kurt) 07:22

Oldum olası caz standartlarını hele de ağır tempoda iseler çok severim ve işte The Moon The Stars And You adlı bu albümde tamda böyle bir çalışma, sanatçı albümde benim de oldukça sevdiğim önemli ve duygusal caz standartlarını toplamış, ayrıca Cat Stevens'ın Moonshadow'una da albümün girişinde yer vermiş. Bu arada albümün geneline bakarsanız teması ay ile ilgili parçalar ağırlıkta buradan da yola çıkarak oldukça duygusal bir albüm olduğunu söylemekte sakınca yok sanırım.

Ben genelde dinlerken beni yormayan aksine dinlendiren, stresimi alan tarzda caz sever bir insanım, yani acaba bu beste ile sanatçı ne anlatmak istiyor hadi kafa patlatayım tarzı akımlara ait caz müzikten hiç haz etmem ve bu albümde sanatçı tam da bana uygun bir iş ortaya çıkarmış.

Şöyle ki, yorgun bir iş günü sonrası eve geldiniz, oturun sisteminizin önüne ve pikabınızın platosuna yerleştirin bu albümü elinize de çayınız, kahveniz ya da şarabınızı alın ve kapatın gözlerinizi sadece dinleyin. Bırakın albüm tüm yorgunluğunuzu üstünüzden alsın.

Altta albümden hep sevdiğim bir parça olan Moon River ve Nils Landgren'in yorumu...



İşin yorum ve performans yanına gelecek olursak harika trombon yeteneğinin yanı sıra görülen Nils Langren oldukça iyi bir caz vokalde aynı zamanda ve bu albümde ardında çok güçlü bir ekip mevcut ki bunlardan biri büyük usta Lars Danielsson ve bunun dışında bir de oldukça sıkı bir konuk müzisyen var albüme katkı yapan ki Joe Sample ile Steve Gadd bunlara arsından bir anda gözüme takılmakta. Hem ekip ve hem de konuklar ve hem de albümde yer alan NDR Bigband &Stockholm Philharmonic Orchestra harika bir ahenk ile çalmışlar bireysel ve toplu performans üst seviyede son söz ise kayıt için cidden iyi bir kayıt ve miksaj yapılmış.

Ekip:

Nils Landgren / trombone &a vocals
Michael Wollny / piano
Lars Danielsson / bass
Rasmus Kihlberg / drums

Konuk Müzisyenler:

Joe Sample / piano
João Bosco / guitar & vocals
Richard Galliano / accordion
Steve Gadd / drums
NDR Bigband &Stockholm Philharmonic Orchestra

Sonuç olarak her caz severin kataloğunda olması gerekli bir albüm bence bu çalışma ben plak formatını tercih ettim alırken ama CD format olarakta bulabirlisiniz Equinox tarafından dağıtımı yapılan bu ACT Music 'ten çıkan bu albümü müzik marketlerde bulabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...