28 Aralık 2009 Pazartesi

VINYL COLLECTION-STOCKFISCH RECORDS LP


Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer Stockfish LP' si ise firmanın sanatçılarının albümlerinden seçerek oluşturduğu 180 Gramlık uzun çalar. Albüm on adet parçadan oluşan çok güzel bir seçki.
Albüm içindeki parçalar ilgili sanatçıların yayımlanmış LP lerinden alınmış. Özellikle dikkat çekenler dersek başta gitar ustası Chris Jones ve David Roth sayılabilir. Ayrıca firmanın en önemli sanatçılarından Sara K ve yine dikkat çekici Caruso yorumuyla Christian Willisohn ilk aklıma gelenler.

Aşağıda sizlere bu albümde yer alan Caruso parçasının klibini yeri gelmişken paylaşmak isterim





Albümdeki parçalara gelirsek içerik alttaki gibi:

Side A:


No Sanctuary Here - Chris Jones

Stars - Sara K.

Captain Of The Loving Kind - Paul Stephenson

Caruso - Christian Willisohn

Song For You Far Away - David Roth


Side B:

Closer - Steve Strauss

Paris - Ewen Carruthers

The Same Kind Words - Eugene Ruffolo

Heaven - Mike Silver

Au Large Du Gueveur - Louis Capart & Duo Balance



Burada yeri gelmişken bu DMM nedir kısaca açıklamak istiyorum:


Doğrudan Metal Mastering (veya kısaca DMM) iki Alman firması tarafından geliştirilmiş analog disk mastering tekniğine verilen addır. Bu firmalar Telefunken-Decca (Teldec) ve Georg Neumann GmbH'dir. Neumann firması DMM kesim ekipmanını VMS80 serilerinin parçası olarak üretmekteydi. Geleneksel disk mastering sisteminden farklı olarak ki bu sistemde üstü özel lak ile kaplı aliminyum disk üzerine mekanik ses modülasyonu basılır, DMM teknolojisinde yüksek frekans taşıma sistemiyle direk metal disk(bakır) üzerine master çıkarılır.
(NEUMANN VMS 80 üstte)



DMM 'in( sert yüzey) asetat lak ( yumuşak yüzey) mastering sistemine göre avantajı master diskin sağlamlığından ötürü ses yollarının ( ya da isterseniz ses çizgileri diyelim) basım esnasında bir bozulmaya maruz kalmamasıdır.Bu sayede ses çizgilerindeki orijinal modülasyon detayları daha iyi korunur.

DMM 'in daha liner fazlı tepkisi genel denge ve alan genişliğini stereo 'da geliştirmiştir. Ek olarak, DMM'de ses çizgilerindeki eko azaltılmıştır. Ayrıca geleneksel sistemde olduğu gibi master disk tamamlanınca lak yüzeyi korumak için masterı soğutucuda koruma sorunu yoktur

Bugün dünya'da DMM tekniği kullanan ( Almanya, İngiltere ve Çek Cumhuriyet'i) 7 tesis vardır ve NEUMANN firması DMM sistem üretimi yapmamaktadır


İsteyen dostlar alttaki Mavi Hifi linkinden albüme ulaşabilirler

http://www.mavihifi.com.tr/haberler.asp?islem=detay&ID=20&UstID=111




Albüm mükemmel bir test albümü bence çalmaya başlayın sisteminiz neler yapabiliyor gözönüne sermekte. Firma plağın basımını Direct Metal Mastering kısaca DMM olarak gerçekleştirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...