19 Ekim 2011 Çarşamba

Kerem Görsev - November In St.Petersburg CD


Evet bloğumuzda değerli sanatçımız Kerem Görsev'in kendi bestelerinden oluşan onüç parçalık bir diğer albümü bu kez konumuz, yakın zamanda sanatçının Therapy albümünü burada konu etmiştik.

İşte bu albümde Therapy'den yıllar evvel sanatçının yaptığı ilk çalışma büyük orkestra ile. 1999 yılında St.petersburg'ta kaydedilen albümde sanatçı ünlü St.Petersburg Filarmoni Orkestrası ile çalışmış. Dünyaca meşhur bu 41 kişilik orkestra sanatçının bestelerine değişik bir ruh nasıl desem bir Rus klasik müzik ciddiyeti ve duygusu katmış.


November In St.Petersburg adlı albümde yer alan tüm esereler sanatçının her bestesinde olduğu gibi bir hikayeye sahip, örnek olarak A Morming In New York'ta sanatçı kendini bizlere müzikal bir yolla anlatmakta, bunun gibi tüm parçaların çoğunlukla bilmediğimiz kendisinde gizli hikayecikleri var. Zaten eserleri kendinizi vererek dinleyince sizin de kafanızda eserlere ait ve size has hikayeler oluşuyor.

Sanatçının bu albüm için verdiği bir röpörtajda, bestelerin nasıl oluştuğunu kendi ağzından anlatımı:

"Ben yaşamadan ve olayları içimde hissetmeden beste yapamam. Benim için beste yapmak ipek yapmak için tırtıl büyütmeye benzer. Tırtılı kendim büyütmeliyim, dut yaprağı ile beslemeliyim. O tırtıl koza yapmalı ve zamanı gelince kelebek olarak uçup gitmeli. Ben de onun ardında bıraktığı ipekten güzel ve yumuşak bir kumaş örebilmeliyim. Ancak o zaman bu kumaştan elbise dikebilirim. Ben terzi değilim, sipariş üzerine elbise dikemem."


Altta sanatçıdan canlı performans esere dikkat edin bu denli akıcı ve huzur veren bir parça nasıl bestelenir, sanatçımız cidden büyük bir bestekar bana göre..



Yorum ise mükemmel, dingin, aheste ve hakkını vererek orkestra ve sanatçımız her notayı yorumlamış. Albümde daha ilk parçadan mükemmel yorum ve müzik ruhunuzu esir almakta, öyle ki dinlerken huzur bulmakta stresten arınmaktasınız


Eserler:

A Morning In New York
I Love May
Relaxing
Hands And Lips (Solist : Alexander Shustin)
November In St.Petersburg
Painter
I Remember Your Face
Linden
Sailor Longed For(Solist : Sergey Petchatin)
Sunset
Jumping To The Void
Seems So Far
Expectations



Piyano : Kerem Görsev
Bas : Valentin Malinev
Davul : Ateş Tezer
Tüm Besteler: Kerem Görsev
Düzenlemeler: Kamil Özler
Şef : Erol Erdinç
Kayıt: 8-9 Kasım, 1999, Petersburg Recording Studio ,St.Petersburg

Benim elimde olan albüm Kerem Görsev Jazz Colloection serisi içinde yer alan versiyon. Fakat bu hafta sanatçının bu albümü alttaki kapak ile tekrar basıldı


Eğer caz müzik seviyorsanız ya da klasik müzik ya da Kerem Görsev eserlerini ya da müzik ile huzur bulmayı, bu albüm kolleksiyonunuzda muhakkak olmalı bence.

Altta bu mükemmel albümden November In St.Petersburg...



Bir dip not keşke tüm albümleri olmasa bile mesela bazı albümleri sanatçımızın LP olarak ta basılsa...

** Yazıdaki resimler sanatçının internet sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...